ЛОКАЛПАТРИОТИЗАМ СЕ ВРАТИО НА ВЕЛИКА ВРАТА У ВОЈВОДИНУ

У томе, сви заједно, имамо разлога да уживамо – рекао је Драгољуб Збиљић, први човек Старе даме

Једно је сигурно: Драгољуб Збиљић и екипа људи коју је око себе окупио у менаџменту Војводине, успела је да уједини све војводинаше.

Новосађане је минуле јесени пратио велики број гледалаца на стадиону „Карађорђе”, који нису одустајали од идеје везане за стварање моћне Старе даме и њен повратак у врх српског фудбала.

Навијачи Војводине показали су велико разумевање и стрпљење током јесени, нарочито у тренуцима кад екипи није ишло најбоље.

– Користим прилику да им се захвалим, као и свима онима који воле наш клуб, јер нисмо чули ни један звиждук од њих, иако је било и тешких тренутака када смо губили код куће од ТСЦ-а или Звезде. Опет је, чак и тада, читав стадион остајао и поздрављао наш тим, што сведочи да се створила енергија у клубу и то је нешто што ће да нас носи до озбиљних резултата. Локалпатриотизам се вратио на велика врата у Војводину и у томе, сви заједно, имамо разлога да уживамо – рекао је Збиљић.

ПО ЕВРОПСКИМ СТАНДАРДИМА

Желео је Збиљић посебно да издвоји чињеницу која је и те како важна за живот клуба.

– Војводина у овом тренутку не дугује ниједну плату играчима и запосленима, али ни за порез држави и за доприносе, што је за српске стандарде нешто ново. За четири-пет месеци од када сам председник, тих ствари смо се решили и преокренули стварност, тако да сам поносан на све оно што смо до сада урадили.

ФИНАНСИРАЊЕ БЕЗ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА

Желео је Збиљић да издвоји једну битну ставку за свакодневни живот клуба.

– Војводина је финансијски потпуно стабилан клуб и то захваљујући спонзорима, а не, нажалост, трансферима или добром раду из прошлости – више него прецизан био је председник Старе даме. –  Желимо да изградимо систем у којем ћемо да решавамо 70-80 одсто финансирања ослањајући се на себе саме, а не на спонзоре. У овом тренутку, финансирамо се 100 одсто захваљујући спонзорима и то приватним компанијама и немамо ниједно јавно предузеће у нашем пулу компанија које нам помажу.

ФОТО: А. Предојевић

Извор: www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 13. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!