Некада су Градиштанци са радошћу обележавали јубиларну десету победу у сезони, а сада су са тугом испратили истобројни пораз. Одмах да додамо да ни Врбашани нису блистали, тачније оправдали високу трећу позицију на табели војвођанског „севера“, али су, ипак, били бољи и заслужено славили. А ако тражимо најслабију карику комшијског судара, онда је то био судија Бојан Царић из Сомбора, који је грешио на штету оба ривала, поготово када није досудио по очигледан пенал и за једне и за друге.

Прву прешку направио је у 20. минуту, јер није санкционисао прекршај над Клисарићем у казненом простоту домаћина, који су из контре преко Савкова стигли у вођство од 1:0. Осмелио се у 28. минуту и, после старта Илића на Крајиновићу, досудио настрожу казну, коју Бичкеи није претворио у гол. Његов шут са беле тачке одбранио је Козарски, лопта се, од стативе, поново одбила доБичкеиа, који са шест метара шитира и погађа пречку, па сена одмор отишло с минималцем Војводине.

Како је кренуо наставак, Крајиновић је изједначио. Десетак минута касније исти играч је добро шутирао главом,а Козарски одбио до пречке и лопта је отишла ван терена. У 62. минуту Бичкеи је успешно завршио акцију саиграча и преокренуо резултат, рекли бисмо, на праву страну. Два минута касније нова кардинална грешка судије Царића. Капитен домаћина Пеленгић је искоса са десетак метара шутирао, а Јовановић у паду руком зауставио лопту која је ишла право у гол, али сепиштаљка није чула. Могао је Крајиновић у 77. минуту до свог другог гола, али је Козарски, као и код шута Клисарића у 88. минуту, спасио своју екипу убедљивијег пораза.И када су сви мислили да ће се утакмица завршити резултатом 1:2, Бичкеи се својим другим голом побринуо даконачно буде 1:3.

По завршетку утакмице дошло је до гужве на средини терена, а „дебљи крај“ извукао је једино резервни играч Врбаса Радојковић, коме је показан црвени картон.

Војводина – ОФК Врбас 1:3 (1:0)

Бачко Градиште: Игралиште у СЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“. Гледалаца: 100. Судија: Бојан Царић (Сомбор) 5,5. Стрелци: Савков у 20. минуту за Војводину, а Крајиновић у 46. и Бичкеи у 62. и 90+3. минуту за ОФК Врбас. Жути картони: Савков,Илић,Михајловић, Проданов (Војводина), а Јокић, Живкуцин (ОФК Врбас). Црвени картон: Радојковић (ОФК Врбас) после утакмице.

Војводина: Козарски 7, Илић 6, Свилар 6, Драшко 6, Рајачић 6 (пд 90. Вучур -), Тешановић 6, Савков 6,5 (од 90 Допуђ -), Пеленгић 6 (од 90. Бошњак -), Проданов 6, Рондовић 6 (од 46. Миладинов 6), Михајловић 6 (од 75. Тубић -).

ОФК Врбас: Бабин -, Шафрањ 6,5 (од 76. Плавшић -), Воргучин 7, Јовановић 6,5, Јокић 6,5, Јушковић 7, Живкуцин 7, Бичкеи 7,5, Клисарић 6,5 (од 90. Срдановић -), Крајиновић 7, Јелић 6,5 (од 46. Калуђерoвић 6).

Голман Живко Козарски спасио је Градиштанце убедљивијег пораза – фото: В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net