МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

Лозница – Железничар 0:0

ЛОЗНИЦА: Лучић 7, Делевић 7, Мићић 7, Комарчевић 7 (од 84. Матић -), Сантрач 6,5 (од 84. Ристић -), Вићентијевић 7, Пантић 7, Радмановац 7, М. Николић 7, Ивановић 7,5, Добријевић 6,5.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић 7, Конатар 7, Јовановић 7, Петровић 7, Ђорђевић 6,5 (од 61. Ковачевић 7), Балаж 7, Миросављев 7, Бркић 7 (од 79. Кордић -), Димитрић 6,5 (од 46. Зувић 6,5), Реган б (од 32. Одита 6, од 61. Бачанин 6,5), Симчевић 7.

Играч утакмице: Ивановић

Стадион у Клупцима. Гледалаца: 300. Судија: Иван Вучићевић (Краљево) 7,5. Помоћници: Небојша Савић (Ужице), Стефан Јеремић (Прибој). Жути картони: Делевић, М. Николић (Лозница), Ђорђевић, Ковачевић (Железничар).

После три неуспеха, Лозничани су коначно дошли до даха и освојили бод у дуелу са једним од кандидата за пласман међу суперлигаше. Дефанзива и борбеност, то је било опредељење Лозничана против добрих Панчеваца. И упалило је, мада је могло да превагне на обе стране, како то фудбал зна да режира. Обојица голмана били су на висини задатака, иако ни нападачи на обе стране нису имали дан.

Контранапади су били адут домаћина, где су двојица најмлађих представљали опасност. Немања Ивановић био је надахнут, Лазар Мићић помно је чекао шансу. Почетком другог полувремена имали су добре прилике, посебно атрактиван био је покушај Мићића у 63. минуту, са десет метара шутирао је у паду али за мало поред гола.

Панчевци су, ипак, имали већи посед лопте. Покушавали су по бочним позицијама и неколико пута озбиљно запретили. Најбољу прилику имали су, у 83. минулу, убачену лопту са стране, Кордић је пропустио да, са неколико метара, проследи у празну мрежу. Лозничани нису доживели нову фудбалску неправду. Задовољни су бодом, мада би и три била заслужена. После свега ваља имати на уму да су се и гости на крају могли почастити. Обрни – окрени, реми је најправичнији.

З. Јанковић

СИВИЋ: ПРОБЛЕМ РЕАЛИЗАЦИЈА

Томислав Сивић, шеф стручног штаба Железничара, задовољан је бодом:
– За противника смо имали дефанзивно организовану екипу и тешко је било пробити чврст бедем. Реализација нам је поново била бољка, али задовољан сам јер у другој утакмици узастопно нисмо капитулирали.

НЕШКОВИЋ: РЕМИ КАО РЕАЛНОСТ

Небојши Нешковићу, тренеру Лознице, после три пораза, ремије по мери:
– Без петорице повређених фудбалера нисмо смели да ризикујемо, што смо желели, то смо и остварили. Уз мало више среће и три бода могла су да буду наша, али против одличног Железничара, са неколицином врсних појединаца, и реми морамо да прихватимо као реалност.

 

 

Фото: Железничар

Извор: http://www.zurnal.rs