ЛУЧАНСКА МЛАДОСТ ОДНЕЛА СВА ТРИ БОДА ИЗ СУБОТИЦЕ – 1:0

Недеља на северу Србије, али Патрик Езе Фрајдеј ради прековремено! Друга утакмица у пролећном делу шампионата Mоцарт Бет Суперлиге, нови гол нападача Младости из Лучана, овог пута за цео плен усред Суботице – 1:0.

У прошлој рунди Фрајдеј је у Новом Саду донео Лучанцима бод у последњем минуту утакмице, овог пута им је сервирао цео плен, тако да је апсолутни јунак Младости у пролећних 180 минута фудбала.

Желео је Ненад Лалатовић, тренер Спартака, да се након утакмице са осмехом обрати медијима као што је најавио дан раније, али су жеље једно, а реалност по Спартак другачија. Могли су плаво-бели много више, деловали су доста расположенији за игру, али им је недостајала завршница што их је на крају скупо коштало. Са друге стране, Младост је у ову утакмицу ушла доста опрезно, вребала је и чекала своје прилике из контранапада коју је на крају и дочекала. 

Прелепо фебруарско поподне није превисе потакнуло фудбалере оба тима на лепршаву игру. Спартак је био много конкретнији, у више наварта су домаћи по боковима пробијали лоше постављене дефанзивце Лучана, али изостајала је конкретна реализација. Најбољу прилику у првом делу игре имао је Мудрински који је имао ситуацију један на један са Стаменковићем, али је био непрецизан. Са друге стране инострани двојац у нападу Младости, Фрајдеј – Силуе, кружио је око шеснаестерца Спартака, али без опасности по горостасног Вулића.

Како то обично у фудбалу бива, када неко не искористи своје шансе уследи казна. Ћирић је умакао чуварима, оучио Фрајдеја који је уз мало среће лопту сместио иза гола Вулића.

До краја сусрета Спартак је наставио са офанзивом, Бијеловић је од уласка у игру у многоме допринео игри, али шансе за гол није било ни на видику. Лучанци су се одлично тактички поставили, нису дозвољавали Суботичанима превише простора што им је омогућило да са севера Бачке крену са три злата вредна бода.

ПИШЕ: Оливер Нагел

СПАРТАК – МЛАДОСТ ЛУЧАНИ 0:1 (0:0)

/Фрајдеј 68 /

Судија: Дејан Трифковић

СПАРТАК (3-4-3): Вулић 5,5 – Богићевић 5,5, Ћаласан 6, Мартиновић 5,5 – Пријовић 5,5, Лукић 6, Томовић 6 (од 82. Мијић -), Тодороски 6 (од 64. Бијеловић 6) – Бабић 5,5 (од 75. Убипарип -), Рошевић 6 (од 64. Станојев 6), Мудрински 6,5.

МЛАДОСТ (3-5-2): Стаменковић 6 – Јоксимовић 6, Цветиновић 6, Андрић 6 – Удовичић 6 (од 90. Лековић -), Ћирић 6,5 (од 72. Жунић -), Тумбасевић 6, Пејовић 6, Варјачић 6 – Езе Фрајдеј 7 (од 90. Ћирковић -), Силуе 5,5 (од 46. Бојић 6)

Играч утакмице: Патрик Езе Фрајдеј 7

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 18. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!