ЛУКА ЈОВАНИЋ ЗА ПОБЕДУ

Тиса је имала је вођство на полувремену у Шајкашу, али играчи Борца успели су да, преокретом у другом делу, освоје три бода и заузму треће место. Два кола пре краја трке, дебитант у „Војводини“ је два корака иза другопласираног Феникса 1995.

– Са гостима из Адорјана нисмо добро ушли у меч и играчи Тисе били су бољи у првих 45 минута. Договорили смо се у паузи да будемо ангажованији, бржи и прецизнији у пасу и успели смо да преокренемо. Напали смо из свих позиција, постигли два гола, а могли смо и више. Победа је заслужена и потврда да играчи имају вољни моменат – каже тренер Небојша Филиповић.

Шајкашани гостују у Панчеву и свестан је тежине меча.

– Не зависи све од нас, а ако би се резултати поклопили, могли бисмо и до другог места. У дуелу са Тисом нисмо били у најјачем саставу, нећемо ни на Тамишу, али не кукамо.

После снажног притиска, у размаку од три минута, играчи Борца два пута погодили су мрежу Тисе. У јунака је израстао искусни Лука Јованић (на слици), у зимском прлеазном року, новајлија из Младости ГАТ.

– Ренић је одлично центрирао, искористио сам слободан простор, добро се одразио и ударцем главом погодио за 2:1. Први део Тиса је била конкретнија, у наставку смо диктирали темпо, игра је била садржајнија и бржа и гости нису успели да се одупру. Могло је да буде и убедљивије, али најважнији је да смо освојили цео плен – каже Јованић.

Аутор: Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!