МАЧВА – МЛАДОСТ ГАТ 2:0

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

МАЧВА – МЛАДОСТ ГАТ 2:0 (2:0)

Стрелци: Оли у 9, Сладојевић у 38. минуту.

МАЧВА: Гочманац 7, Враштановић 7,5, Мијаиловић 7 (од 66. Марковић-), Јовановић 7, Оли 7,5 (од 52. Јововић 7), Сладојевић 8, Ристивојевић 8, Новаковић 7 (од 79. Мићановић -), Радуновић 8,5, Савковић 7, Пејовић 7 (од 79. Бранковић -).

МЛАДОСТ ГАТ: Елесин 6,5, Дробњак б, Н. Илић 7, Керкез 6, Јокић 6,5, Кокановић 7 (од 84. Абаџија -), Танасин 6,5, Вукчевић 6 (од 84. Павлица Живковић 5,5 (од 75. П. Илић -), Балабановић 5,5 (од 58. Вујаклија 6), Ковачев 5,5 (од 58. Ђуричин 6).

Играч утакмице: П. Радуновић

Стадион: Мачве. Гледалаца: 800. Судија: Дејан Петровић (Вршац) 7. Помоћници: Никола Чотрић (Лозница), Лука Живковић (Нови Сад). Жути картони: Марковић, Јовановић, Савковић, Гочманац, Мићановић (Мачва), Ђуричин, Вујаклија (Младост ГАТ).

Заслужена победа Шапчана који су мудром, тактички зрелом игром у свим елементима надвисили госте. У 9. минуту акцију је започео Мијамовић, проиграо Радуновића који се лепо пробио по десној страни и асистирао Олију који се нашао на правом месту и погодио циљ. Након тога уследио је период надмудривања и покушаја са обе стране да се дубоким лоптама промени исход. Бележимо лепу акцију Радуновића који се ослободио чувара и центрирао, Оли је пропустио лопту ка Пејовићу који је шутирао из прве, али се Елесин нашао на правом месту. Капиталну предност домаћинима обезбедио је Сладојевић у 38. минуту. У судијској надокнади времена гости су запретили преко Кокановића који је шутирао са десне стране, искоса ка првој стативи, али се Гочманац није дао преварити и избио лопту у корнер. Домаћи су у наставку препустили иницијати ву Новосађанима, али они нису створили ни једну изгледну прилику за гол, иако су непрекидно нападали. На супротној страни севале су контре Шапчана. У 64. минуту Пејовић утрчава у шеснаетерцу, али га је капитен Танасин спречио да упути озбиљнији ударац сем да дода лопту Елесину. Имали су домаћи и два озбиљна ударца, прво је Новаковић био непрецизан са ивице шеснаестерца, а шут Мићановића је неко из гостујуће одбране блокирао. Гости су у самом финишу преко Филипа Илића озбиљно запретили, али је његов ударац скренут у корнер.

С. Прстојевић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 03. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!