МАХАЛБАШИЋ ДЕБИТУЈЕ У СУБОТИЦИ

Данас ће Зумбул Махалбашић, нови тренер Пролетера, имати ватрено крштење у Градском врту против домаћег Спартака ЖK. Дојучерашњи стручњак српсколигаша Рађевца, који је раније радио у стручном штабу код Милана Ђуричића у нишком Радничком и са Давором Бербером успели да одрже Нови Пазар у Супер лиги, први пут ће самостално водити једног суперлигаша. Махалбашић је тек седам дана у новосадском суперлигашу и није било довољно времена да се упознају али је сагледао могућности сваког појединца да је закључио да се ради о правим професионалцима, који се налазе у резултатској кризи, али поседују знање и капацитет да могу у преосталих пет кола да изборе опстанак.

– Протеклих недељу дана интезивно смо се спремали, имали максималан приступ и задовољан сам како су схватили и прихватили моје захтеве. Види се да имају довољно енергије, квалитета, и нису заборавили да играју. На мени је да им улијем сигурност, вратим самопоуздање, како би се вратили на некадашње стазе успеха. Неће бити превише времена да се нешто драстично мења у смислу концепције игре, мењаћемо мало у смислу тактичких замисли, јер нема времена за неке радикалне ствари – наводи нови стручњак сланобараца.

У осврту на сутрашњу утакмицу у Суботици Махалбашић гаји респект према противнику и у меч ће ући максимално мотивисани.

– Спартак ЖK има искусну екипу са квалитетним појединцима. Чврст су састав која се углавном ослања на креативне способности Срећковића, Туфегџића и стрелца Николића, потпомогнути осталим играчима. Нећемо се залетати и за нас би успех био да се непоражени вратимо са гостовања – каже млади стручњак који ће на располагању имати све играче изузев младог репрезентативца Томовића, који је због теже повреде колена завршио сезону.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 28. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!