ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

ТСЦ – Вождовац 3:0 (2:0)

Стадион Академије фудбала у Бачкој Тополи. Гледалаца: 100. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелац: Бањац у З. и 25. и Милосавић у 80. минуту. Црвени картон: Ђуришић (Вождовац) у 35. минуту.

ТСЦ: Бурсаћ, Стојковић, Петровић, Антонић, Стојић, Доукуре, Бањац, Ђаковац, Станојловић, Јовановић, Вукић. Игралк су још: Филиповић, Шушњар, Томановић, Леандро, Крстић, Крпић, Милосавић, Мирчевски, Станојев, Чарапић, Достанић.

ВОЖДОВАЦ: Крунић, Ђуричић, Хајдин, Ђорђевић, Стајковић, Ђуришић, Новаковић, Благојевић, Кокир, Стојисављевић, Вујановић. Играли су још: Катић, Живковић,
Дамљановић, Куртић, Мијаиловић, Милојевић, Грбовић, Микан, Сентоку, Бурмаз, Ђукић.

ТСЦ је убедљиво савладао Вождовац у првој припремној утакмици за нови шампионат. Бачкотополчани су одиграли меч после осам дана рада. Оба тренера, Жарко Лазетић и Небојша Јандрић испробали су све играче на које тренутно рачунају. Резултат је био у другом плану.
Домаћин је повео већ у трећем минуту: Слободан Станојловић прошао је по левој страни и добро центрирао, Михајло Бањац (са слике) сачекао је лошу на другој стативи и послао је ударцем главом у мрежу – 1:0. За неколико минута поново је шансу имао Станојловић, шутирао је искоса са 14 метара, али је голман Крунић био сигуран. У 20. минуту Ђаковић је снажно шутирао, чувар мреже гостију је крајњим напором избацио лопту у корнер.
Најбољи потез виђен је у 25. минуту : на асистенцију Станојловића Бањац је извео мајсторију, лобовао је Крунића са 25 метара – 2:0.
ТСЦ је могао да оде на паузу и са три гола предности да је Стефан Вукић прецизно шутирао. Станојловић, Ђаковац и Вукић нису били спретни ни у наредним покушајима.
Мирчевски је први припретио у наставку, са 12 метара послао је лопту поред гола. Прву прилику Змајеви су створили тек у 70. минулу. Филиповић је крајњим напором зауставио шут Микана.
Новајлија Милосавић ставио је тачку на победу Бачкотополчана у 80. минуту.
До краја меча тресле су се стативе на обе стране, Бурмаз је погодио оквир домаћег, а Крстић гостујућег гола.

С. Стојиљковић

Извор: http://www.zurnal.rs