МАКСИМОВИЋ ПОДСЕЋА НА МУНДИЈАЛИТО: И ТАДА СМО ИЗГУБИЛИ ОД УРУГВАЈА

Резултат прве утакмице на Светском првенству у Kатару није био добар по Србију. Пораз од Бразила 0:2 није пријатан, али не би требало да поквари атмосферу у националном тиму. Веровало се у изненађење против репрезентације петоструког светског првака, ипак, с много више аргумената за освајање три бода Орлови улазе у мечеве против Kамеруна (28. новембар, 11 часова) и Швајцарске (2. децембар, 20 часова).

И даље је све у рукама наших фудбалера. Ако победе обе утакмице, обезбедиће учешће у осмини финала. Оптимизам је присутан, а Немања Максимовић додатно га појачава подсећањем на Светско првенство за играче до 20 година, 2015. на Новом Зеланду.

Орлићи су се тада попели на светски трон победивши Мали (2:0), Мексико (2:0), Мађарску (2:1), САД (пеналима), поново Мали (2:1) и на крају Бразил (2:1). Али, пут до трофеја почео је поразом.

„Изгубили смо против Уругваја у првом колу (0:1), али и тада смо знали да није крај. Победили смо све остале утакмице и освојили Светско првенство. Имамо реалне шансе да прођемо групу, битно је да влада добра атмосфера“, истакао је Максиmовић.

Везиста Хетафеа, у то време казахстанске Астане, био је стрелац победоносног гола против Бразила, у продужецима за 2:1.

„Испоставило се да је то био мој последњи гол у дресу Србије… Битна је хемија унутар тима, да се екипа врати психолошки. Велика је разлика између млађих категорија и сениорског фудбала… Бразил је велика фудбалска сила која има на располагању много више играча од нас и ту је кључна разлика. Показали смо у Лисабону и Ослу да се одлично носимо са теретом притиска у кључним утакмицама. То је доказ да наша екипа има додатан квалитет“, сматра Максимовић.

Утакмица са Kамеруном биће прва на програму у уторак, дакле од 11 часова, по великој врућини.

„Мислим да ћемо бити спремни за Kамерун без обзира на све. Kамерунци имају брзе играче у нападу, уколико зауставимо њихову контру – одрадићемо добар део посла на путу до победе… Нисмо само ми имали проблем са физичким падом током утакмице. Погледајте Немце против Јапана, Kамерун у дуелу са Швајцарцима. Имале су и остале екипе из Европе муке са адаптацијом. Дошли смо из зиме, овде је топло време, велике врућине“, констатовао је Максимовић и додао да сви играчи у српском тиму тренирају пуним капацитетом и да су на располагању селектору Драгану Стојковићу.

Млади везиста подсећа и да је осим победе важно и бити ефикасан, као и водити рачуна о фауловима.

„Битни су голови, али и фер-плеј. Видели смо да ФИФА и УЕФА гледају и то. Свакако је најважније победити, а онда и дати што више голова. Верујем да технички можемо да им направимо проблеме“, закључио је Немања Максимовић.

Фото: Немања Максимовић (МН Прес)

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 28. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!