МАЛЕРОЗНИ КРСТЕВСКИ

ШАЈКАШАНИ У ДУЕЛУ СА ТИСОМ ОСВОЈИЛИ БОД, А МОГЛИ ДО ПОБЕДЕ

На отварању сезоне у Шајкашу, од Борца се очекивала победа. Екипа тренера Небојше Филиповића доживела је много промена у зимској паузи, млађа је у односу на јесењу сезону и против Тисе из Адорјана, голом новајлије Бранислава Пјоште, у 76. минуту, дошла је до бода.
– Имали смо превише малера да бисмо освојили плен – каже тренер Филиповић. – Половином првог дела лопта је погодила Страхињу Крстевског и завршила у нашој мрежи, за вођство гостију. Неколико минута пре одласка на одмор, Игор Мирковић, због картона, морао је са терена. Били смо у нокдауну и добро смо се извукли.
Шеф струке Борца мотивисао је играче на одмору и из свлачионице су истрчали спремни да надоместе предност гостију.
– Први део нисмо били на очекиваном нивоу, од превелике жеље да се прикажемо у најбољем светлу, направили смо грешке које су могле да нас коштају пораза. У паузи сам рекао играчима да верују у победу, да могу и са играчем мање, да преокрену резултат. Истрчали су на терен као опарени, посветили се максимално, борили како треба и, после Пјоштиног изједначења, имали смо прилике за потпун преокрет и победу.
Ово је почетак пролећне трке, у екипама је много промена и форма још није на очекиваном нивоу.
– Што буде одмицало, биће боље. Млађи смо, полетнији и бржи и верујем у екипу. Гостујемо
Станишићу и то је прилика за поправни.
Страхиња Крстевски је први стрелац Борца. јесенас је на терену провео 1.042 минута и осам пута уписао се у стрелце. У дуелу са Тисом погодио је сопствену мрежу и то му није први пут.
– Лопта је била набачена из корнера и ишла је на прву стативу. Саиграчи је нису избили како треба, убрзала је и склизнула према мени, погодила ме и завршила у мрежи. Ово мије други аутогол, први је био са Омладинцем (НБ), и тада случајно – каже нападач Шајкашана.
Крстевски истиче да игром у другом полувремену треба да буду задовољни и да треба и на наредним мечевима буду у сличном издању.
– Брзо смо се пренули и иако са играчем мање, имали смо игру, посед лопте и офанзиву. Гости су нас вребали из контранапада, нисмо им то омогућили и створили смо прилике да преокренемо. Шансе нисмо искористили, али верујем да ћемо у наставку првенства бити на вишем нивоу и спремни смо да то и покажемо рекао је Крстевски.

Б. Ц.

ПОГОДИО СОПСТВЕНУ МРЕЖУ: Страхиња Крстевски, први стрелац Шајкашана ФОТО: Ж. Шемић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 09. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!