МАРИНКОВИЋ У ДВЕ УЛОГЕ

РАДНИЧКИ (СМ) НА ТЕШКОМ ЗАДАТКУ У ИНЂИЈИ

Публици у Сремској Митровици, Јован Маринковић (26), појачање Радничког (СМ), представио се голом Патизану у утакмици шеснаестине финала Купа Србије, а то је уједно био и први меч сјајног штопера.

Други гол за црвено – беле постигао је у претходном колу са Радничким (НБ) и потврдио да тренер Николић на њега може да се ослони не само у дефанзивној линији, већ и у нападу.

Маринковић је, пре Радничког, носио дрес Напретка и супрелигашким искуством донео је додатну чврстину и озбиљност одбрани Митровчана. Из највишег ранга спустио се степеник ниже, због тешке повреде колена у децембру прошле године. Опоравак је трајао дуго, али играма је показао да је лош период иза њега и да је повратио добру форму.

– За спортисте повреде представљају највећи страх и некада тешко могу да се врате на терен и баш је неопходно бити ментално јак. После операције колена уследио је период рехабилитащје и повратак у тренажни и такмичарски погон. Опоравак је имао динамику и реалан след дотђаја био је да заиграм у Првој лиги да бих полако вратио форму, а са њом ће, немам сумњу, поново доћи и највиши ранг – каже Маринковић.

Постоји разлика у организацији претходног клуба и Радничког, али Маринковић истиче да је задовољан условима у Сремској Митровици и да сјајна средина за афирмацију младих играча и повратак у форму.

– Раднички има одличну екипу и заслужује бољу позицију на табели. Играмо чврсто у одбрани, а епитет најчвршће орбране у лиги носимо оправдано. У последњих неколико кола коначно смо почели и да постижемо голове и сада је потребно да наставимо у истом ритму.

Пред Митровчанима је утакмица са Инђијом.

– Ближи се пауза и циљ нам је да продужимо низ добрих резултата до краја. Немам сумњу да ће Инђија, пред својим навијачима, дати све од себе да дође до три бода, али иза нас је осам утакмица без пораза, што нам даје за право да верујемо у позитиван исход. Сремски дерби биће занимљив, такмичење је равноправно, што се непрестано потврђује, свако може да победи. Показали смо да имамо квалитет и бићемо тежак противник – јасан је Маринковић.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 12. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!