МАРЈАНОВИЋ У СТРОЈУ

ОЏАЧАНИ У СЕРИЈИ ДЕРБИЈА, ПОСЛЕ ОФК БЕОГРАДА, СТИЖЕ ИНЂИЈА

Играче Текстилца чека још један дерби. После победе у дуелу са ОФК Београдом, стиже другопласирана Инђија, са бодом више. „Зелено – бели“ имају пред собом јасан циљ, пласман у Супер лигу са друге позиције, јер је прво место готово недостижно, „Романтичари“ имају тешко достижну предност од 11 бодова.

Бранко Мирјачаић (на слици), шеф струке, настоји да после сваке победе играче навикава да нема много времена за славље и еуфорију, па такве емоције на трају дуго, само до првог наредног тренинга. Морају одмах да се фокусирају на следећу утакмицу, а тако је било и после победе против Београђана.

– Немамо потребе да кријемо велико задовољство, што смо успели да савладамо лидера. Уложили су играчи максималан напор и демонстрирали борбеност, што нас је красило током читаве утакмице. Навијачи су услишили жељу и апел, па су дошли у већем броју, него на ранијим утакмицама, бодрили су нас свих 90 минута. Победили смо најбољу екипу у лиги, гости су, такође, имали шансе, док смо ми постигли гол одлуке после корнера. Кад се све узме обзир, заслужено смо освојили боове – каже Мирјачић.

После успешних резултата у протекла четири кола, порасле су амбиције Оџачана. Евентуалном победом против зелено-белих, капитен Никола Марјановић и саиграчи истиснули би противника са друге позиције.

– Резултати Инђије јасно упућују на закључак да је реч о озбиљном тиму и уз ОФК Београд највише је показао. То сигурно нису случајни резултати, јер има конитунитет доброг рада. Прошле сезоне мало је недостајало да се домогне Супер лиге, у баражу против нишког Радничког. Делује снажно као колектив и има одличне појединце. Ова утакмица биће, можда, и тежа него са ОФК Београдом, јер је реч о директном конкуренту у борби за виши ранг, па је веће психолошко оптерећење. Нисмо још достигли плафон, има још простора за појединачно и колективно напредовање. Морамо то да покажемо већ данас. Ђурић је пожутео, али вра се капитен Марјановић. Млади Ђорђе Јовановић одчично је одиграо прошли дерби, показао је да можемо више да рачунамо на њега. Још једном бих замолио навијаче да нам помогну, да уз њихову подршку дођемо до победе – јасан је Бранко Мирјачић.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!