МАРКО ЂОРОВИЋ НА КЛУПИ

РАДНИЧКИ (РАТКОВО) СА НОВИМ ТРЕНЕРОМ

Марко Ђоровић (39), нови је шеф струке Радничког 1918, члана Војвођанске лиге „Север”. Реч је о доскорашњем играчу и тренеру Липара. У Подручној лиги Сомбор, Липарчани су прву етапу завршили на трећем месту, са пет бодова мање у односу на водеће Хајдук из Стапара и Русин из Руског Крслура. Ђоровић је Б лиценцу стекао пре осам година док је играо за прволигашку екипу ОФК Оџака.

– Договорио сам се лако са челним људима новог клуба, изнели су планове, жеље и могућности, рекао сам шта је мој тренерски циљ. Добра је околност што познајем већину фудбалера, а са седморицом сам играо у другим клубовима. Амбиције су нам се поклопиле, тако да ћемо настојати да играмо успешније него јесенас. Мора да буде присутна здрава спортска амбиција и жеља за доказивањем, а све да прати дисциплина и спремност на озбиљан рад, без чега се не може до добрих резултата. Само ће најспремнији моћи да рачунају дрес првотимца – каже Ђоровић.

Дефинитивно је ставио тачку на успешну играчку каријеру која је трајала 22 сезоне без прекида.о

Ђоровић је прошао све селекције у новосадској Војводини, а играо је и као сениор. Био је део екипе Хајдука из Куле, у време када је био стандардни члан елите, а играо је за Залаегерсег из Мађарске, Злате Моравци у Словачкој, Ал Хусеин из Јордана. Био је члан и три друголигашка клуба, Младости из Апатина, РФК Новог Сада и ОФК Оџака, а провео је неколико сезона у српсколигашима ТСЦ -у из Бачке Тополе, Текстилцу, Тиси из Адорјана, Слоги из Чонопље… 

– Много сам научио од тренера, а план ми је да што пре стекнем А лиценцу. Није довољно само теоретско знање, али без њега се не може. Када се пракса и теорија добро повежу, тек онда може да се рачуна на добре резултате – јасан је Марко Ђоровић.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 14. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!