МАРКО ИЛИЋ: ОСТВАРИО БИ МИ СЕ САН КАД БИХ ОТИШАО У KАТАР

Свако има право да се нада када је у питању списак путника за Светско првенство. Сваки играч који је до сада добијао Пиксијев позив, има легитимно право да се нада да ће бранити боје Србије на Мундијалу у Kатару.

Један од њих је и голман Kортрајка Марко Илић (1998. – Нови Сад), који је у табору репрезентације и на последњем окупљању за Лигу нације, мада је до сада уписао само један наступ од 45 минута за Орлове на азијској турнеји против Јамајке.

Ипак, у разговору за белгијске медије чувар мреже који је прошао млађе категорије у Војводини и након тога афирмисао у Вождовцу признао је да сања пут у Kатар са Србијом.

„Надам се да ћу бити тамо, али Србија има неколико одличних голмана. Сан би ми се остварио кад бих отишао. Ова генерација може да оствари висок резултат на Светском првенству. И било би стварно фантастично када бих био њен део“, испричао је Илић за белгијски портал ХЛН.

Српски голман је додао и да је задовољан када је у питању клупски фудбал.

„Задовољан сам нивоом који сам достигао. Надам се да ћу у будућности бити важан део тима, којем ћу доприносити кључним одбранама. Чека нас меч са Генком, који игра најбољи фудбал у лиги. Биће напорна и компликована утакмица, али показали смо да можемо да се боримо са свима. Верујем у нас, сваком у Белгији можемо да победимо“, поручио је Марко Илић.

Фото: Илић (лево) и Дмитовић на тренингу репрезентације Србије

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 11. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!