МАРКО КОВАЧЕВИЋ, НАПАДАЧ И ПРВИ СТРЕЛАЦ ЗРЕЊАНИНАЦА, ОЧЕКУЈЕ ВИШЕ ГОЛОВА И НА ВРЕМЕ ОБЕЗБЕЂЕН ОПСТАНАК

ЛЕПША СЛИКА НА ПРОЛЕЋЕ

Марко Ковачевић, нападач Радничког, дочекао је Нову годину у родитељском дому, каже да ће исто урадити и за Божић.

– Најлепше се осећам код куће, ту је и девојка и прија ми склад и хармонија породичне атмосфере. Ово су најлешпи и најрадоснији дани у години. Пожелео сам свима здравље и радост у Новој години, што се фудбала тиче, да Раднички буде бољи и успешнији у односу на први део трке – каже центарфор Зрењанинаца.

На шаљиву опаску да је касно да се радује поклонима од Деда Мраза, узвратио је.

– Њему се сви радују. Постигли смо свега 13 голова у јесењој сезони и било би лепо да нам донесе пун џак голова, није касно и било би лепо. Што се тиче ефикасности, била је највећа рана екипе са Бегеја, само је ОФК Бачка постигла мање голова. Морамо да побољшамо учинак пред голом ривала. Код мене не пролази прича да нисмо имали среће, да нам је окренула леђа и слично. Желели смо, у сваком мечу, највише, али скупо су нас коштале грешке и било их је много. Ривали су нас кажњавали после наших пропуста и највише претили кад погрешимо. За разлику од њих, нисмо успевали да крунишемо њихове грешке. Недостајало је концентрације и стрпљења у близини казненог простора. Без потребе смо журили, некад каснили у додавању и отварао се простор за контранападе. Имамо квалитет, школовану екипу и треба да искаже потенцијал. Летос је погон формиран, требало је правити тим и игру, а то није процес за недељу или две. Здравка Рауковића заменио је Бранко Савић, последња три кола екипу је водио Милан Сојаноски и морали смо да се прилагођавамо на различите системе, а ни то не иде преко ноћи.

Из пет победа, три ремија и седам пораза, Раднички је освојио 18 бодова и наставак такмичења чека на 10. месту. За победу је изнад Тисе, која је прва испод црте, а за две заостаје иза Динама 1945, на шестој позицији међу српсколигашима „Војводине”.

– Нећемо испасти, у то сам убеђен. Најмање четири екипе спустиће се степеницу ниже, могло би да их буде и више у зависности од пласмана у Првој лиги, али нећемо бити у тој групи. Треба нам само мало да се уздигнемо и прикључимо горњој половини табеле. Очекујем да појачамо конкуренцију и да се добро припремимо и од старта окренемо причу нама у корист – истакао је Марко Ковачевић, центарфор зрењанинског српсколигаша.

Б. Цв.

ПОБЕДИЛИ СЛОВЕН, ИЗГУБИЛИ ОД ТИСЕ

Ковачевић је, са пет голова, први стрелац екипе.

– Код куће смо поражени три пута, против Динама 1945 одиграли смо нерешено и са нашег терена отишло је 11 бодова. Изгубили смо од Тисе (1:3), а у гостима, у 12. колу, победили смо Словен – 2:1. Румљани су јесењи прваци, док је Тиса на зачељу. Славили смо у Бачкој Паланци, у Шајкашу и Кули одиграли нерешено, било је осцилација и треба да се поправимо —јасан је нападач Радничког.

ОЧЕКУЈЕ БОЉИ НАСТАВАК: Марко Ковачевић ФОТО: Ж. Шемић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 04. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!