МАРКО ЛАЗЕТИЋ ЈЕ ПОНОВО ФУДБАЛСКИ ЖИВ: МУРА НОВА ЖРТВА НАПАДАЧА ТСЦ-А

Преузео је хрватски стратег тим уочи поласка за Словенију, и као да је задржао све старе навике играча и тактичке замисли тима док је реч држао Жарко Лазетић. Тројка у центру терена је деловало изузетно уиграно, а придодавали су се по боковима Александар Ћирковић и Бенце Шош, уз наравно универзалца Ивана Милосављевића. Кроз акције преко којих су гости дошли до погодака се види да је тим уигран иако је су припреме почеле пре мало више од две седмице, те да се и нови фудбалери већ привикавају на све захтеве које је пред њих поставио стручни штаб. Изостао је поново Андреј Петровић, а у протоколу није било ни Макија Бањка, као ни оба Јовановића, Саше и Стефана.

Тополчани су већ у првих 45 минута били убедљиво бољи и деловали као тим који зна шта жели. Експлодирао је везни ред клуба из Бачке Тополе на челу са жељама Партизана овог лета. Начео је црно-беле из Мурске Соботе прво Иван Милосављевић, потом је Ифет Ђаковац погодио са ивице казненог простора, да би агонију домаћина продубио Марко Лазетић, такође ударцем са дистанце. Неухватљиви су били и крилни нападачи ТСЦ-а, те је одбрана Муре пожутела два пута због прекршаја над њима.

Ништа се променило није ни у наставку. И даље је екипа Деана Клафурића била конкретнија, а на измаку сат времена игре погодио је за високих четири гола разлике Марко Лазетић. Овим поготком је високи нападач стигао до четвртог гола у дресу Тополчана, барем када су у питању пријатељски мечеви. Ако се по јутру дан познаје, биће фудбалер на позајмици из Милана право освежење за офанзиву трећепласиране екипе недавно окончане сезоне Моззарт Бет Суперлиге. Подсећања ради, претходне сезоне је у „пролећном“ делу првенства ТСЦ играо без класичног центарфора, те је могуће ће Марко Лазетић успети да се наметне као права деветка, уколико одржи форму коју приказује током припремног периода.

МУРА – ТСЦ 0:4 (0:3)

/Милосављевић 19, Ђаковац 34, Лазетић 40, 59/

Стадион: Фазанерија, Мурска Собота

Мура: Михелак, Кус, Ципот, Зогос, Страјнар, Нухановић, Турудија, Куртовић, Пуцко, Мароша, Домјан. Играли су још: Радуха, Пролета, Трипи, Куреж, Јовићевић, Садриу, Махер, Шчерњавич, Марушко, Кумер Челик, Касало.

ТСЦ: Симић, Влалукин, Цапан, Крстић, Милосављевић, Пејић, Ђаковац, Вулић, Шош, Лазетић, Ћирковић. Играли су још: Илић, Петровић, Поповић, Стевановић, Ђорђевић, Бањац, Гордић, Станић, Радин, Милосавић.

Извор: http://mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 07. 07. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!