МАСТИЛО: КВАЛИТЕТ ЗА ВРХ

БУДУЋНОСТ (СРПСКА ЦРЊА) НИКАД УСПЕШНИЈА, ОСАМ ПОБЕДА У НАСТАВКУ

Будућност блиста у пролећном делу војвођанског „Истока“. Играчи тренера Миленка Зечевића минималцем су савладали Борац у Старчеву, уписали осму победу и само су против Бегеја у Житишту, остали без плена. Рачунајући други део такмичења, тим из „Ђурине вароши“ дели прву позицију са Војводином 1928.

– Били смо бољи и заслужено смо славили у Старчеву – каже Зечевић. – Играмо без притиска, па су квалитет и дисциплина у игри дошли до изражаја. За друге смо изненађење и никад нисмо у пролећном делу трке, из девет мечева, уписали осам победа. Имамо снаге и мотива да останемо у успешној серији.

Плаво – бели из Српске Црње поново ће у госте. ЖАК је домаћин у Кикинди и Зечевићев тим је у улози фаворита.

– Кикинђани су последњи, али то неће да нас завара. Наметнућемо ритам да освојимо плен и још више се учврстимо у врху. Резултати су потврда тимске игре и у сваком дуелу колектив је у првом плану. После доброг рада и резултата стигла је сјајна атмосфера и енергија која вуче напред.

Марко Мастило пропустио је три кола и кад је санирао повреду, преузео је улогу конструктора игре. Искусни везиста истиче да могу са свима у надметање и жали за неким пропуштеним бодовима из јесење сезоне.

– У првом делу освојили смо 19 бодова, изгубили смо више у мечевима који су носили неизвесност и окренули се на страну ривала. Да смо јесен одрадили приближно као пола пролећа, борили бисмо се за другу позицију и место у баражу, јер имамо квалитет за врх. То нису биле амбиције и све што нам се сада дешава, слатко је и лепо. Имамо
шансе да будемо трећи, али то није толико важно, колико добре игре које су донеле серију победа. Драго ми је због присталица, у врху смо и прија свима – каже Мастило.

Завршава другу сезону у клубу поред границе са Румунијом и задовољан је учинком.

– Будућност је озбиљан колектив, има традицију и агилно руководство које је обезбедило одличне услове за рад. Уређена је инфраструктура, стадион лепо изгледа, резултати су изнад очекивања и постоје услови да се потенцијал потврди и у наредном периоду. Оптимиста сам – поручио је Марко Мастило, један од водећих у тиму Црњана.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 04. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!