МАСТИЛО: МУКА СВЕ ВЕЋА

РАДНИЧКИ (ЗРЕЊАНИН) ЗАКОВАН ЗА ДНО СРПСКЕ ЛИГЕ ВОЈВОДИНА

Кад се очекивао тријумф у дуелу са Тисом, дошло је до колапса у погону Зрењанинаца. Гости су знали да искористе грешке Радничког и из контранапада дошли до тријумфа, три лопте завршиле су иза леђа голмана Милована Лекића.

– Тешко је анализирати пораз – каже Предраг Кандић, тренер Радничког. – Код куће сам, одмах после меча, погледао снимак и невероватно је да смо поражени. Имали смо више прилика, лопту у ногама и гости су, из контранапада, дошли до победе. Тврдим да нису били бољи, али у фудбалу се само голови рачунају. За све што смо пропустили, били смо кажњени.

Све је као пресликано из прегходних мечева.

– Сваку грешку скупо смо платили и доживели пораз. То што смо најмлађа екипа у првенству, не треба да буде оправдање. У готово свим поразима створили смо више прилика од ривала и до сваке дошли из игре. Кад смо промашили, били смо кажњени.

Са само једном победом, играчи са Бегеја, носе тугу и верују да ће наредни мечеви донети бољитак. Везиста Марко Мастило био је јасан око учинка:

 – Тонемо све дубље и мука никад није била већа. Из три контранапада, играчи Тисе дошли су до реализације и плена. Почели смо боље, били доминантни и нисам очекивао да могу да однесу бодове. Имали смо шансе, посед лопте, али смо промашивали, док су они погађали. Нама је мука све већа, гостујемо Станишићу и идемо да победимо.

Табела није мерило квалитета, али Зрењанинце боли последња позиција и свега шест бодова, са само једном победом.

– Нама се више мечева пресликало, поражени смо од екипа које нису боље. Ако смо промашили јесењу сезону, мора у наставку да дођемо до бољих резултата. Треба да будемо оптимисти – јасан је Мастило.

 

Б. Цв.

ТАНАСИЋ: БОРБА ДО КРАЈА

Пораз од Тисе добро је потресао погон са Бегеја. Зрењанинци су остали заковани на зачељу, шест корака иза екипе Станишића.

– Имамо само једну победу, у последњих девет дуела не знамо за радост, али не одустајемо од борбе за опстанак у српсколигашком каравану. Невероватно је колико смо промашили прилика и у сваком мечу били смо достојни ривали. Следи борба до краја и извесно је да се, ни за педаљ, нећемо повући — каже Душан Танасић, директор Радничког.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 09. 11. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!