МАТ СТОЈАНОВИЋА

ВРШЧАНИ ПОРАЖЕНИ ОД РУМУНСКОГ ДРУГОЛИГАША

ОФК Вршац – Политехника 0:1 (0:1)

Помоћни терен у Вршцу. Гледалаца: 200. Судија: Вељко Гвозденов (Вршац). Стрелац: Стојановић у 4. минуту.

ОФК ВРШАЦ: Марковић, Петрић, Мршуља, Пајевић, Лазевски, Илић, Парађина, Кадијевић, Брауновић, Павлов, Андрић. Играли су још: Андријанић, Данијел Стојковић, Диуф, Тасић, Станисављевић, В. Благојевић, Б. Благојевић, Граоња, Миливојевић, Главинић, Чејић.

ПОЛИТЕХНИКА: Мурариу, Раду, Бокшан, Порумб, Тауб, Игнеа, Тихонен, Стојановић, Бирној, Гавра, Маринку. Играли су још: Молдован, Мада, Оанеа, Тар ша, Гологан, Боариу, Гидеа, Секулић, Туркаш.

Фудбалери ОФК Вршца одиграли су трећи припремни меч по повратку из Међугорја и изгубили од  темишварске Политехнике – 0:1. Једини гол је дело Луке Стојановића, некадашњег играча Железничара.
Изабраници тренера Ненада Мијаиловића завршавају физички најзахтевнији део припрема, јер играли су са великим обимом трчања и огромном потрошњом снаге, али у потпуној офанзиви у већем делу утакмице није дефинисана нападачка идеја. Осим ога, било је за игру Вршчана неуобичајено упру много непрецизних додавања у појединим тренуцима и недисциплине.
Румунски друголигаш, предвођен новим председником Костелом Пантелимоном, легендом румунског фудбала, некадашњим голманом Манчестер Ситија, Нотингем Фореста, Сандерлена и Вотфорда, играо је мотивисано као да је у питању такмичарски меч. Гол одлуке постигнут је у уводним минутима, голман Марковић је враћену лопту задржао дуже него што је требало и под пресингом Стојановића погрешио и поклонио нападачу гостију стопостотну прилику.
У тим тренуцима нико на стадиону није ни помишљао да ће то бити коначан резултат, јер су ривали играли отворено и нападачки. Вршчани су првом полувремену створили две прилике, пропустили су их новајлија Андрић и Брауновић.
У наставку се играло, углавном, на половини румунског друголигаша, али напади Вршчана завршавали су се на ивици казненог простора Политехнике. Кадијевић је могао до гола у 75. минуту када је шутирао са десетак метара после акције Илића, лопта је завршила преко гола.

Б. Јосимов

ФОТО: ОФК Вршац

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 12. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!