МАТКОВИЋ НАФТАГАСОВ

После Александра Чигоје, Милоша Савановића и Драгана Ћушића, дебитант у Српској лиги „Војводина“, Нафтагас из Елемира насгавио је да ангађује новајлије. Четврти је Алекса Матковић, млади голман рођен марта 2002. одине. Кад је напустио погон зрењанинског Радничког, јесењу сезону био је у Јединству из Банатког Карађорђева, а пролећну у Омладинац ФАМ-у из Ботоша.
Нафтагас ће тако имати најмлађи тандем голмана у „Војводини“. јесењу сезону на голу је био Никола Галин, рођен априла 2005. и пролетос је сваки минут провео на терену и силно допринео освајању трона и пласману у српсколигашко друштво.
– Биће још новајлија, планирамо млађе играче, да бисмо попунили и омладински погон и да би имали довољан број квалитетних играча из бонус категорије – кратко је рекао Милан Мишчевић, секретар Нафтагаса.
Планови тренера Владимира Грбушића се остварују, рекао је раније даје циљ да имају искусне, уз што више млађих играча.                                  – Матковић је дошао да би појачао конкуренцију, познајем га добро из зрсњанинског Радничког, има одличне физичке предиспозиције и са Галином и њиме Нафтагас је решио питање голмана за дужи временски период. Обојица су велики таленти, што је најважније, никад им није довољно тренинга и воле да раде истакао је тренер Грбушић.

Б. Цв.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 25. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!