МЕЂУНАРОДНА ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА У БЕЧЕЈУ: ВОИНЕА ДВА ПУТА ПОГОДИО И АСИСТИРАО

После више од три деценије у Бечеју је одиграна међународна фудбалска утакмица. Трећелигаш са Тисе угостио је румунског друголигаша Виторул Пандури и доживео заслужен пораз 1:4.

Румуни су већ у другом минуту повели. Кроитору је центрирао са леве стране, а капитен Воинеа, поред статичне обране домаћина, дочекао лопту код друге стативе и спровео је у мрежу. Иницијатива гостију умало да у 23. минуту донесе ново вођство, али сада је, после изванредног шута са ивице казненог простора Вулпе, голман Милованов парадом избацио лопту у корнер. Међутим, два минута касније Воинеа је асистирао, а Вулпе погодио за 0:2. Није дуго трајло вођство од два гола за Румуне, јер се Томић добро снашао у 28. минуту и кикс румунског штопера претворио у гол. До одласка на одмор Лупулеску је у 38. минуту после соло продора повећао вођство на 3:1, а Воинеа је, опет после соло продора по десној страни, снажно шутирао и уздрмао стативу.

Могли су Бечејци већ у петом минуту наставка до новог гола, али је после центаршута Радеке млађани Медић лоптом погодио пречку. До краја је најбољи појединац утакмице Воинеа из казненог ударца у 59. минуту поставио коначних 1:4. Истина, могао је у 70. минуту и Радека да се упише у листу трелаца, али је после соло продора по левој страни из „мртвог угла“ шутирао право у голмана.

ОФК Бечеј 1918 – Виторул Пандури 1:4 (1:3)

Бечеј: помоћни терен Градског стадиона са вештачком травом. Гледалаца: 100. Судија: Никола Ранков (Кикинда). Стрелци: Томић у 28. минуту за ОФК Бечеј 1918, а Воинеа у 2. и 59. (из једанаестерца), Вулпе у 25. и Лупулеску у 32. минуту за Виторул Пандури. Жути катони: Гена и Моисие (Виторул Пандури).

ОФК Бечеј 1918: Милованов, Ћук, Шавија, Воргучин, Тутњевић, Чеман, Миловановић, Станић, Харди, Радека, Томић. Играли су још: Марковић, Страинић, Ћурчић, Пантелић, Вјештица, Влаисављевић, Радовановић, Рађеновић, Кобиљски, Медић.

Виторул Пандури: Крупески, Рамзи, Бирзу, Кроитору, Којакару, Гена, Моисие, Никпаљ, Вулпе, Лупулеску, Воинеа. Играли су још: Ефтимие, Саву, Мршуља, Гођа, Бринзан, Они, Аколтсе, Гирбита, Андреас, Попа.

В. Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 04. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!