МЕТАЛАЦ – МЛАДОСТ ГАТ 0:0

МОЦАРТ БЕТ ПРВА ЛИГА

МЕТАЛАЦ – МЛАДОСТ ГАТ 0:0

МЕТАЛАЦ: Премовић 6,5, Јовичић 6, Бачкуља 6,5, Милинковић 6 (од 64. Мина 6), Абах 7,5 (од 88. Савић), Марковић 6 (од 47. Алексић 6), Булатовић 6, Максимовић 6, В. Мијаиловић 6,5, Н. Милошевић 7, Арамбашић 6,5 (од 75. С. Милошевић 6).

МЛАДОСТ ГАТ: Дражић 7, Н. Илић 6,5, Јокић 6.5 (од 69. Балабановић 6,5), Ђуричин 6,5 (од 55. Бјелош 6,5), Ф. Илић 6, Кокановић 6,5 (од 80. Павлица -), Танасин 6,5, Јездовић 6.5, Живковић 6 (од 69. Керкез 6), Бугарин 6, Брборић 6 (од 55. Чечарић 6,5).

Играч утакмице: Абах

Стадион Металца. Гледалаца 600. Судија: Јелена Цветковић 6,5. Помоћнице: Ивана Јовановић и Александра Костић. Жути картони: Ђуричин, Кокановић, Јездовић, Бугарин, Живковић (Младост ГАТ).

Четврти минут донео је прво узбуђење када је Мијаиловић захваљујући соло продору могао да бира шта да учини с врха шеснаестерца гостију, али је одлука да спусти лопту на леву страну Марковићу закомпликовала шансу. Трајала је динамична борба за средину терена, без прилика све до 17. минута, када је ГАТ померио све линије изразито високо. Тај притисак није давао нарочит резултат, док је Металац брзим изласцима у контранападе покушавао до гола Дражића, али је дефанзива ГАТ-а стизала и заустављала далеко испред њега. Средину и крај полувремена обележити су чести прекиди због низа прекршаја који су захтевали излазалак медицинских екипа на терен. У 45. Абах је могао да промени стање на семафору врло добрим шутом са дистанце. Погодио је пречку. Друго полувреме такође је Металац отворио двема шансама након слободног ударца са леве стране, а потом и корнера, али шутеви који су уследили били су непрецизни. Већ у 54. Милошевић је сјајно упослио Алексића да се нађе очи у очи са голманом ГАТ-а, али је нападач Металца замало био непрецизан. У 60. минуту црвеним картоном с клупе је искључен тренер домаћих Обрадовић. Ређала су се узбуђења, како у пољу тако и на трибинама јер се игра прилично распламсала, уз низ врло грубих прекршаја гостију. Више тога виђено је пред голом ГАТ-а; ипак Металац није успевао да ефектније их утрози. Последњих десет минута обе екипе су кренула на све или ништа, па су се ређале полуприлике на обе стране, као и брзоплете грешке. Завршнищу је обележио жесток налет домаћих, али је одбрана ГАТ- а, уз интервенције спретног Дражића, одолела. ГАТ је у надокнади покушао да узврати, такође без успеха.

М. Мијатовић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 18. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!