МИХАЈЛОВИЋ ЦИЉА СРПСКУ ЛИГУ

КАРАЂОРЂЕВЧАНИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД ТРОНА

Јединство из Банатског Карађорђева почело је припреме за наставак првентства на војвођанском „Истоку“. Изабранищ тренера Бошка Михајловића, јесењу сезону завршили су на трећем месчу, са 32 бода, четири мање од ОФК Кикинде и два од Слободе.

На првом тренингу појавило се 14 играча: Мартин Магда, Петар Медић, Горан Радишић, Владо Зекановић, Јован Мијатовић, Марко Иванчевић, Душан Ковачевић, Огњен Дучид, Вељко Земунски, Ђорђе Кораћ, Јован Кујунџић, Мирко Рапаић, Ђорђе Бајић и Никола Бајат. Изостанак су, због радних обавеза, оправдали Милош и Вук Бабић, Саво Мартиновић и Жарко Матић.

– Овде сам шесту годину и увек смо, почетак припремног периода, обележили добрим расположењем. Немамо бројан играчки кадар, али је вредан квалитета и сви су у групи првотимаца. Отишли су Ненад Ановић, Александар Грбан и млади Стефан Попов, али бићемо спремни да надоместимо њихово одсуство Рапаић је први новајлија и неће бити једини, на путу смо ангажовања играча који ће да подигну квалитег тима и игре – истакао је тренер Михајловић.

Јединство је последња три првенства завршило на другом месту.

– Дошло је време да први пресечемо врпцу и да се пласирамо у српсколигашко друштво. Пре нас, радовали су се Нафтагас, ОФК Кикинда, Козара, Слобода и Војводина 1928, време је да се искажемо међу трећелигашима. 

Шеф струке Карађорђевчана истиче да ће, кроз тренинге и тестове, доћи до очекиване ихре. 

– Не зазиремо од ривала, нису бољи од нас. Радишић је јесенас био одсутан, Зекановић је био ангажован на пола сезоне, због повреда, платили смо њихово одсуство губитком бодова и сад то можемо да надокнадимо. Битно је да су остали спремни и здрави за пролећни део такмичења.

Прозивци Јединства присуствовао је и Драган Радаковић, деценију потпредседник и први оперативац клуба, уз нагласак да остају снажни у намерама да се боре за прво место.

– Кикинђанима свака част, пријатељи смо, али нећемо да устукнемо и њихова предност од четири бода сигурно нас неће спутати. Јуришаћемо да освојимо трон и извесно је да ћемо, до краја прелазног рока, појачати екипу. Нисмо желели да спутамо тројицу која су отишла, неки од њих су се брзо покајали, али нема повратка. За неколщину добрих играча бићемо јачи и до краја прелазног рока тренер Михајловић имаће на располагању играче по жељи.

Б. Ц. 

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 23. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!