ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА ВРШЧАНА АНАЛИЗИРАО ИГРУ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

Меч у Горњем Милановцу проглашен је дербијем трећег кола, али епитет није пратила резултатска неизвесност јер је питање победника, практично, било решено после 26 минута. Металац је био бољи и ефикасан у реализацији прилика, док су гости чинили кардиналне грешке у одбрани, некарактеристичне за овај ниво такмичења.
Ненад Мијаиловић (на слици), шеф струке Вршчана, имао је бесану ноћ и детаљно је анализирао узроке убедљивог пораза:
– Металац је више респектовао ОФК Вршац, него што смо ми великог ривала, а то не може да буде нормално. Добро се зна какав је клуб Металац, колико дуго је био суперлигаш, колико је стабилан, организован, квалитетан… Изгледа да су нас две победе подигле у нереалне висине. Ниједан пораз није добар, али може да буде прихватљив ако се извуку неке поуке.
Мијаиловић није штедео комплименте за људе из табора Металца:
– Лепом фудбалском амбијенту и ТВ преносу недостајао је макар мало бољи ОФК Вршац. У прва два кола били смо дисциплиновани, покорни тактици и имали смо тимски дух, док смо у Горњем Милановцу били препотентни, покушали индивудално да се истакнемо. Паметном доста. Сигуран сам да ћемо показати реакцију већ за два дана када на нашем терену играмо наредни меч.
О игри Вршчана писало се лепо после тријумфа у мечевима са Инђијом и Златибором, неки су чак клуб из Стеријиног града построфирали као потенцијално изненађење. Тренер Мијаиловић каже да је то код неких играча изазвало конфузију.
– Извесно је да су појединци после таквих текстова у штампи помислили да је ипак до њиховог индивидуалног квалитета а не до колективне борбености и дисциплине. Увериће се већ у наредној утакмици да је ОФК Вршац тим, не појединац, и да има широк избор играча – јасан је Мијаиловић.

Б. Јосимов

Извор: http://www.zurnal.rs