МИЈАИЛОВИЋ: СЈАЈАН ТЕСТ

ПРВАК БиХ ЈАК ЗА ВРШЧАНЕ НА ЗАВРШЕТКУ ПРИПРЕМА У МЕЂУГОРЈУ

Зрињски – ОФК Вршац 3:0 (1:0)

Међугорје – Гледалаца 100. Судија: Јосип Мартиновић (Чапљина). Стрелци: Билбија у 40, Каменар у 70. и Јурановић у 78. минуту.

ХШК ЗРИЊСКИ: Солдо, Јаковљевић, Сенић, Ћорлука, Мемија, Сучић, Илинковић, Вукотић, Ћуже, Сабљић, Билбија. Играли су још: Пршља, Карачић, Брекало, Зломислић, Прскало, Киш, Малекинушић, Јурановић, Тичиновић, Каменар.

ОФК ВРШАЦ: Марковић, Парађина, Граоња, Петрић, Мршуља, Пајевић, Илић, Станисављевић, Брауновић, Павлов, Андрић. Играли су још: Главинић, Стојковић, Диуф, Кадијевић, Лазевски, Миливојевић, Благојевић, Чејић, Јовановић.

Последњег дана припрема у Међугорју, Вршчани су имали најјачу проверу, са Зрињским, и без обзира на убедљив пораз оставили су одличан утисак у мечу са вишеструким шампионом БиХ. Домаћини су искористили све прилике и потврдили да су максимално спремни за наставак сезоне у Премијер лиги.

Први гол дело је одличног нападача Билбије, снажним ударцем по земљи, са ивице шеснаестерца, савладао је Марковића, после акције Јаковљевића и повратног паса Ћорлуке. До тог тренутка изабраници тренера Ненада Мијаиловића високим пресингом онемогућавали су везисте Зрињског у креирању акција и удаљили нападаче од шеснаестерца.

У другом полувремену квалитет је полако долазио до изражаја, у 76. минуту одличан продор Киша по левом крилу ефектно је завршио Камењар, снажан ударац са ивице шеснаестерца био је неухватљив за чувара мреже ОФК Вршца.

Два минута касније Станић је креирао одличан напад домаћина, снажни Киш издржао је дуел са дефанзивцима Вршчана, асистирао Јурановићу коме није било тешко да из близине трећи пут погоди мрежу.

Вршчани су били видно исцрпљени напорним тренинзима у Међугорју, нису успели да створе ниједну праву прилику, али тренер Мијаиловић има итекако разлога да буде расположен.

– Ово нам је био један од најјачих противника у историји, сјајна провера, задовољан како смо изгледали до 70. минута. Имали смо ощличне услове за рад у Међугорју, добро смо радили, максимално испунили зацртани циљу овом делу припрема, сигуран сам да ће нам овакав начин рада улити додатно самопоуздање – рекао је Ненад Мијаиловић, шеф струке Вршчана.

Б. Јосимов

ФОТО: ОФК Вршац

Извор: http://www.zurnal.rs

 

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 05. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!