МИЛАДИН ПУРАЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА ВЕТЕРАНА ФК ВОЈВОДИНА

У прес сали стадиона „Карађорђе“, данас је одржана редовна изборна седница Скупштине Удружења ветерана ФК Војводина.

Након што су усвојили извештај о раду Удружења и финансијски извештај за период од 2018. до 2022. године, чланови Скупштине су за новог председника Удружења ветерана ФК Војводина изабрали Миладина Пураћа, некадашњег голмана „старе даме“.

Обраћајући се присутнима, он се захвалио на поверењу и избору за новог првог човека Удружења ветерана.

– Иза нас је шест година постојања и рада Удружења, а пред нама је обавеза да у будућем раду будемо успешни као у периоду док је на месту председника био Васа Пушибрк. У нашој Воши сам битисао на разне начине, од пионира, па до Удружења ветерана – нагласио је Пураћ.

Чланови Скупштине такође су једногласно усвојили предлог да на место секретара Удружења ветерана буде реизабран Цвијан Савковић, а да у новом сазиву Управног одбора, осим новог председника, буду још и Ђорђе Вујков, Васа Пушибрк, Слободан Јовановић и Мићо Врањеш.

Такође, чланови Скупштине су за новог председника Надзорног одбора Удружења ветерана изабрали Ласла Ларинца, а осим њега, у овом телу ће као чланови бити још и Светозар Гатарић и Милан Грујић. Истовремено, за новог председника Скупштине Удружења ветерана ФК Војводина изабран је Милан Белић.

Излагајући план рада Удружења ветерана за наредне четири године, новоизабрани председник Миладин Пураћ је нагласио да има много тога што ово удружење може и треба да уради.

– Пре свега, треба наставити са постојећим активностима хуманитарног рада, а ту мислим на финансијску, правну и материјалну помоћ здравствено и социјално угроженим ветеранима, док породицама преминулих бивших играча и члановима Секције ветерана треба да помажемо приликом сахрана. Такође, план је да се направи регистар свих бивших играча Војводине који живе у Новом Саду и околини, а да се успоставе контакти са бившим играчима који су остали да живе у иностранству, рачунајући и оне који су и даље активни фудбалери. Намера нам је и да обележавамо важне догађаје и датуме из историје нашег клуба, као и да покренемо иницијативу за оснивање мини-лиге ветерана на територији АП Војводина. Истовремено, у плану је и промоција Секције кроз одигравање пријатељских утакмица широм Војводине, а и шире, затим оснивање музеја ФК Војводина и прикупљање музејске грађе, успостављање контакта са Архивом Града Новог Сада и Архивом Војводине, организовање сусрета и дружење са породицама преминулих ветерана, израда рекламног материјала и издавање мини-монографије поводом 110 година ФК Војводина – истакао је Пураћ.

Пред крај седнице, чланови Скупштине су једногласно усвојили и предлог да досадашњи председник Удружења ветерана Васа Пушибрк буде проглашен за доживотног почасног председника Удружења.

Извор: https://www.fkvojvodina.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 30. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!