МИЛАН МИРОСАВЉЕВ: ПОТЦЕНИЛИ СУ МЛАДОСТ, А МИ ХОЋЕМО ДА СЕ НАДИГРАВАМО СА СВАКИМ

Радник у борби за плеј-оф, Младост међу главним кандидатима за испадање. Тако се мислило пред прво коло Моцарт Бет Суперлиге, али је директан окршај ових тимова понудио и другачији угао. Новосађани су на дебију у елитном рангу такмичења усред Сурдулице славили са 2:1 и показали да се никоме неће склонити с пута. Јунак победе Милан Миросављев задовољан је ониме што је његова нова екипа приказала.

„Мало су нас потценили, вероватно зато што смо били прволигаши до сада“, искрен је Миросављев на почетку разговора за Моззарт Спорт.

“А ми смо у утакмицу ушли мушки, кренули одмах с нападачком игром и као плод је стигао гол већ у 15. минуту. После смо наставили у истом ритму, могли смо до полувремена да дуплирамо предност после шансе Николе Поповића. На паузи смо се договорили да наставимо по старом, одмах постигли тај гол и привели утакмицу крају“, смирено наставља.

Та нападачка игра није нешто што се по правилу очекује од дебитанта у Моцарт Бет Суперлиги, али ко је раније пратио рад Бранка Жигића у новосадском Пролетеру зна да он инсистира на таквом стилу.

“Ја већ дуже радим с Жигићем, тачније дуго смо радили у Пролетеру. Он просто гаји тај нападачки фудбал, за гол више и ми смо тако радили током целих припрема. Жеља нам је да се надмећемо са свима“.

Против Радника су то и учинили. И заиста је све могло да буде завршено већ на полувремену, али је погодио само Миросављев, и то после врло лепе акције, иако није имао превише времена да се навикне на нове саиграче. У наставку је додао и асистенцију и изборио место у тиму кола Моцарт Бет Суперлиге.

“Да, прикључио сам се на пола припрема, али сам се брзо уклопио, јер су момци заиста сјајни и као људи и као играчи. Ова игра је стигла као награда. Веома лепа асистенција Димитрова, спојио ме са голом и један на један ситуацијом са противничким голманом, јесте било мало искоса, али успео сам да лопту спроведем у мету“.

 

Младост је дакле кренула победом, а докле може тако?

“Рано је још, тек је прво коло. Први циљ је и даље оптанак, а ако се укаже шанса, што да не тај плеј-оф, па и Европа ако се буде могло? Ништа није немогуће! Тим као тим ми се свиђа, доста играча познајем од раније. Врхунски професионалци, добри момци. Мало смо у дефициту са тренинзтима, нисмо дуго заједно. Ту су играчи који су познати: Максимовић, Kовачевић, Димитров… Плус пар младих из Црвене звезде, који имају страшан потенцијал“, оптимиста је Миросављев, који се у српски фудбал вратио после авантура у Kазхстану, Летонији и Албанији.

И допада му се оно што види.

“Лига је много квалитетнија него раније, доста се уложило. У односу на друге земље у којима сам играо, а добро је то искуство, свако треба да га прође, да се ’намаже’ као играч, ипак је овде фудбал доста бољи. Има квалитета, иако некад не желимо да видимо“, завршава Миросављев.

Аутор: Дејан Станковић

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 13. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!