МИЛАНОВЧАНИ СЛАВЕ ФИЋОВИЋА

ДИЗЕЛКА ИЗ ПАНЧЕВА ОСТАЛА БЕЗ ПЛАНИРАНИХ БОДОВА КРАЈ ДЕСПОТОВИЦЕ

МЕТАЛАЦ – ЖЕЛЕЗНИЧАР 1:0 (0:0)

Стрелци: Фићовић у 48. минуту

МЕТАЛАЦ: Мирковић 7,5, Николић 6,5, Бачкуља 6,5, Милинковић 7 (од 80. Жакула -), Фићовић 7 Абах 7,5 (од 80. Петронијевић -), Шкорић 6,5, Максимовић 7 (од 67. Вујчић 6), Стевић 6, Милошев 7 (од 67. Марковић 6), Луковић (од 17. Милошевић 6).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Живковић 6,5, Јовановић 6 (од 46. Шушњар 6,5), Петровић 6,5 (од 46. Зувић 6), Ђорђевић 6 (од 62. Бркић 6), Ковачевић б, Хајдин 6, Томановић 6,5, Гргић 6, Миросављев 6 (од 74. Кордић -), Обреновић 6 (од 79. Јовановић 6).

Играч утакмице: Фићовић

Гледалаца: 700. Судија: Мирослав Матић 7. Помоћници: Димитрије Власачевић, Немања Арнаутовић. Жути картони: Шкорић (Металац), Миросављев, Ђорђевић, Ковачевић, Гргић (Железничар).

Металац је кренуо офанзивно и већ у трећем минуту Милинковић је опробао ударац, али лопта је завршила поред стативе. Гости су неколико пута, по десној страни, пробијали котранападима иза високо постављених дефанзивних линија плаво-белих, да би прву бољу шансу у 8. минуту добрим шутом завршио Гргић, голман Мирковић био је на месту.

Панчевци су постепено преузимали контролу над игром и били најопаснији продорима по десној страни које је предводио брзоноги Петровић. Узвратио је Металац солидним шутом Фићовића у 21. минуту са 20 метара по средини, али Живковић је био сигуран.

Тежиште игре наизменично је прелазило са половине на половину ривала, са низом полушанси све до надокнаде времена, кад је најизгледнију прилику да промени нуле на семафору имао Милинковић, на асистенцију Милошева, непосредно пред Живковићем, који је одлично реаговао.

У другом полувремену, први је припретио сјајним шутом Милошев, у 48. минуту, са дистанце, али још бољом интервенцијом гол је спречио чувар мреже Железничара, да би се на центаршут из корнера, најбоље снашао Фићовић за вођство.

После брзе акције Металца, у 56. минуту, на асистенцију Абела, Максимовић је са 20 метара погодио пречку.

Од тог тренутка Железничар је кренуо агилније, Шушњара у 66. минуту за мало није био прецизан из близине, а затим и Бркић са око 30 метара. Металац је припретио сличним ударцем Абела и Фићовића.

Игра се у последњих 20 минута потпуно отворила, Панчевци су поново постали опасни по десном боку, а Металац из контранапада. Гости су у завршницу ушли свом снагом да дођу до ремија, али одбрана Милановчана са расположеним Мирковићем, издржала је притисак све до последњег, шестог минута надокнаде времена.

М. Мијатовић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 20. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!