МИЛАНОВИЋ ПОГОДИО: РЕЗЕРВИСТИ СПАРТАКА ОКРЕНУЛИ НАГЛАВАЧКЕ МЕЧ СА ЈАВОРОМ

Тодоровски утицајан, Тумбасевић пресудан, за прву победу Суботичана под вођством новог тренера – 3:2

Велика победа Спартака и још већа Милана Милановића. Кажу да је одлика добрих тренера да знају кога да подигну с клупе, како би променили ток утакмице, а повратник у српски фудбал је то потврдио против Јавора, јер су његови резервисти осигурали Суботичанима вредну победу над Јавором и после дуго чекања обезбедио осмехе на северу Бачке – 3:2.

Док је све око њега „горело“, у ситуацији кад су Ивањичани поравнали шест минута пре краја, Милановић је остао прибран, резоновао да је екипи потребно искуство, послао на терен Јанка Тумбасевића, а везиста који у ногама има 350 суперлигашких утакмица одмереним добрим ударцем са дистанце, малтене у првом нападу пошто је добио прилику, гађао тако да је лопта на путу ка голу Страхиње Манојливћа окрзнула и Ђорђа Скока и завршила у мрежи.

Таман за победу Плавих голубова, тек другу од наставка клупске сезоне после Мундијала у Катару, премијерну Милановићеву у новој средини, за поправљање шанси у борби за опстанак. Између осталог зато што је претходно увео Александра Тодороског. Руку на срце, принудно, услед повреде Луке Бјеловића пред одлазак на велики одмор. Тад је шансу добио Тодороски, значајно утицао на исход, јер је конкретан начин допринео преокрету од 0:1 до 2:1. Најпре тако што је шутирао (и он практично чим је ушао), а после лоше интервенције Страхиње Манојловића поентирао Нобору Шимура. Нешто касније Тодороски је после проигравања врло доброг Николе Срећковића ефектним поготком са дистанце разгалио малобројну публику на Градском стадиону.

У пољу Спартак јесте био бољи, заслужио је да слави, створио је више обећавајућих напада, углавном боравио на поливини ривала, пропустио шансе да пре надокнаде реши питање победника и лако је могло да се деси да пати. Умало да за њега бела тачка буде црна. Разлог је чињеница да је два једанаестерца за Јавор реализовао Лука Гојковић: први после фаула штопера Маринковића над Петром Гигићем за иницијалну предност; други после фаула Едмунда Ада над Ибрахимом Танком.

И таман кад је деловало да ће Јавор освојити бод, одапео је стрелу Јанко Тумбасевић и постарао се да Суботичани славе.

MOЦАРT БЕТ СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, ПЛЕЈ-АУТ, ДРУГО КОЛО

СПАРТАК ЖДРЕПЧЕВА КРВ – ЈАВОР МАТИС 3:2 (1:1)

/Шимура 45+2, Тодороски 76, Тумбасевић 86 – Гојковић 14пен, 84пен/

Суботица

Судија: Новак Симовић

Спартак Ждрепчева крв: Ф. Манојловић 6 – Танасин 6, Маринковић 5,5 (од 46. Бугарин 6), Остојић 6, Виторовић 6 – Адо 5,5, Ђурасовић 5,5 (од 86. Тумбасевић 7) – Бјеловић 6 (од 44. Тодороски 7), Шимура 6,5 (од 62. Тошески 6), Срећковић 7 – Хрстић 5,5. Тренер: Милан Милановић.

Јавор Матис: С. Манојловић 5,5 – Илић 6, Скоко 5, Копитовић 5,5, Милетић 6 – Тојчић 6, Адамовић 6 (од 90+2. Ђукић -) – Елиомар 6,5 (од 77. Милошевић -), Гојковић 7 (од 88. Босић -), Танко 6 – Гигић 6,5 (од 46. Ратковић 6). Тренер: Младен Додић.

Играч утакмице: Александар Тодоровски (Спартак) 7.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 27. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!