МИЛИЋА ОХРАБРИЛА ПОБЕДА У ХУМСКОЈ: САД ЗНАМО КОЛИКО МОЖЕМО

Немању Милића, искусног нападача Младости ГАТ, охрабрила победа над Партизаном

Иако је прошло неколико дана од највећег овосезонског изненађења у Супер лиги и убедљивог тријумфа Младости ГАТ над Партизаном у Београду (4:0), утакмица још увек је врућа тема у домаћој спортској јавности. Новосађани, које су многи  неоправдано и неаргументовано отписали из борбе за опстанак, показали су да су ове зиме створили тим за много већа дела и да само од њих зависи шта ће да учине у наставку сезоне. Сензационални исход са Топчидерског брда заслужује, ипак, да се о њему још прича, јер се таква изненађења дешавају веома ретко или готово никада.

И пре утакмице сам рекао да ћемо се на терену наћи 11 против 11 и да је, у таквом миљеу, свашта могуће – рекао је искусни нападач Немања Милић, стрелац четвртог поготка за новосадски тим који је ове зиме задужио опрему млађег суперлигаша из Српске Атине. – Партизан јесте био фаворит, али смо се договорили да одиграмо утакмицу опуштено и не обазиремо на ком се месту тренутно налазимо и у каквој смо ситуацији. Сигуран сам да се на терену добро видело да уживамо, да нисмо подлегли важности меча, што нам је донело леп резултат.

Головима Американца Романа Гала и Бразилца Кристијана дал Бела у првих 45 минута, гости су стекли предност од 2:0. Можда је неко очекивао да се „гатовци” у наставку повуку и покушају да одбране вођство, али то се није догодило. Напротив.

У свлачионици смо током паузе причали о томе како да одиграмо у наставку и некако је нормално било то што смо се договорили да појачамо одбрану. Али, не и да играмо потпуно дефанзивно. Знали смо да ће Партизан да промени неколицину играча и морамо да будемо опрезнији у заштити нашег гола, али смо решили и то да наставимо с игром која нам је донела вођство. Не само да нисмо примили гол већ смо постигли још два и заслужили славље. Показали смо да Младост ГАТ има веома квалитетну групу играча, али смо и схватили колико можемо и да ништа није било готово после пораза од Јавора на старту. Има још доста да се игра, свака наредна утакмица за нас је најважнија, па никако не бисмо смели да се самооптерећујемо, нити подлегнемо притиску.

Немања је постигао и дебитантски гол у дресу нове екипе.

То је, кад се сагледа читав сусрет, најмање важно. Нисам присталица појединачне статистике, нити играња за бројке. Свесни смо у каквој се ситуацији клуб и екипа налазе и најважније је да сваки од нас пружимо све од себе на путу ка испуњењу циља. У овом првенству нема сигурних бодова ни у једној утакмици, јер лига је јача него раније. Морамо да наставимо с добрим радом и задржимо фокус, јер у крајњој линији то заслужују руководство клуба, тренери, као и сви људи који се налазе у функцији екипе. Коначно, то заслужујемо и ми. Много тога у фудбалу зависи и од спортске среће, иако морам да признам да ме је наш убедљив тријумф у Београду, у резултатском смислу, ипак помало изненадио – додао је Милић.

БЕЗ МОРАЊА СА ТСЦ-ОМ

Младост ГАТ у наредном колу на „Карађорђу” дочекаће трећепласирани тим, ТСЦ. 

Следи нам нови захтеван испит, али ни у сусрету с екипом из Бачке Тополе не бисмо смели сами себи да наметнемо никакво морање – јасан је Милић.– Најважније је да се добро припремимо и на терен истрчимо решени да пружимо максимум и да то на делу и покажемо. Не знам унапред колико то може да нам донесе, али сам сигуран да нико, па ни ми сами, неће моћи ништа да нам замери уколико будемо показали колико нам је стало до клуба.

ФОТО: Д. Сандић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 14. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!