МИЛИВОЈЕВ ИЗ КОРНЕРА (ВИДЕО)

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА“

Нафтагас – Борац (Ш) 1:0 (1:0)

Елемир Гледалаца: 350. Судија: Никола Чекичевић (Моровић) 5. Стрелац: Миливојев у 3. минуту. Жути картони: Жеравица, Степанов, Грбић, Бјелица, Галин, Тадић ( Нафтагас), Гргић, Божић, Мирковић, Илић (Борац). Црвени картон: Жеравица (Нафтагас) у 36 минуту.

НАФТАГАС: Галин 7, Ћупић (Павлов -), Грбић 7, Степанов 7,5 (Тадић -), Чигоја 7,5, Миливојев 7 (Панић 6,5), Савановић 7 (Козловачки -), Видић 6,5, (Вукоје -), Бјелица 8, Петровић 7. Жеравица 6,5.

БОРАЦ: Петровић 7, Божић 7, Торбица 7, Стојановић 6 (Мрђа -), Илић 6,5, Крстевски 6,5, Гргић 7,5, Кованушић 6,5, Јаковљевић б (Влалукин 6,5), Кулпинац 7 (Радиновић 6,5), Мирковић 7.

Играч утакмице: Бјелица

Само што је почео трећи минут, Елемирци су погодили мрежу, испоставило се и за победу. Први корнер извео је Миљан Миливојев, лопта је прошла кроз петерац, кроз ноге Душана Кованушића, што је омело голмана Драгослава Петровића -1:0. Брзо је Лука Гргић, капитен Борца, узвратио и погодио спољни део мреже. У првих пола сата, лопта је била више у поседу „нафташа”, али и гости су знали да узврате, па је удраца Николе Божића, завршио поред стативе.

Тражили су домаћини црвени картон за Гргића, кад је, без поседа лопте, у налету оборио Николу Бјелицу. Био је кажњен жутим картоном, потом је Милош Савановић дошао у прилику да припрети, а кад му реализација није успела, уследила је контра Борца, без резултата. Милош Жеравица, у 36. минуту, морао је у свлачионицу. Искусни везиста нехотице је подигао ногу, натрчао је Урош Кулпинац и пао као покошен. Уследила је дужа пауза, са црвеним картоном везисти Елемираца.

Кулпинац је наставио меч и други део поечо са чалмом и у 62. минуту, заменио га је Угљеша Радиновић.

Дошао ми је слеђа, нисам га видео, у каријери нисам имао овакав прекршај – по излазу с терена, казао је Жеравица.
Кад је, у другом делу, напустио игру, Кулпинац је изјавио да Жеравица није имао намеру и да се десило што је могуће у сваком мечу. После тога уследила је комбинација играча Нафтагаса из слободног ударца, без резултата, да би, који минут касније, Лука Гргић, снажно опалио са 23 метра али је млади голман Никола Галин, ухватио лопту. У наставку су гости претили, али су превише кружили око казненог простора домаћих, нису дошли до шансе и праве дубинске лопте за Страхињу Крстевског. Никола Бјелица је био командант параде домаће екипе и успео је да укроти нападе Шајкашана.

 

 

Б. Цв.

ФОТО: Ж. Шемић/Миливојев (лево, Нафтагас)

Извор: http://www.zurnal.rs

 

ОБЈАВЉЕНО: 25. 09. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!