МИЛОШЕВИЋ НАС ВОДИ У ФИНАЛЕ: ХОЛАНДИЈА – СРБИЈА (20.00, САСТАВИ)

Кадетски репрезентативци Србије (играчи рођени 2005. и млађи) вечерас ће против Холандије одиграти најважнију утакмицу у досадашњем току каријера.

С обзиром на количину самопоуздања које им је усадио сјајни селектор Радован Кривокапић, да им је неко пре свега месец дана рекао да ће играти полуфинале Европског првенства сигурно је да би сви у глас рекли „хоћемо”.

За њих граница не постоји, нити противник којег не могу да баце на колена, они су ратници спремни да пролију не последњу кап зноја, већ крви за Србију. О њима се прича и тек ће се причати. У суперлативу, разуме се.

С обзиром на квалитет Лала многи сматрају да је пред Орлићима данас немогућа мисија, али ти исти су Орлиће отписали и пред меч са Шпанијом у групној фази.

Јован Шљивић, играч средине терена из Црвене звезде, биће једна од кључних карика, а говорећи о предстојећем великом окршају пажљиво је бирао речи:

– Очекујем најбољу утакмицу до сада, показаћемо да заслужујемо финале. Показаћемо и то да квалитет  Холандије био довољан против других, али не и и у дуелима са нама. Не плашимо се њих, али ни било кога другог.

Креативац у „вези” Србије није пропустио прилику да истакне који савет од селектора је посебно упамтио:

– Атмосфера у тиму је сјајна, каква је уосталом и увек била. Заједништво чини да пружамо сјајне резултате и тога се неумољиво држимо. Остао ми је у сећању савет селектора да све што радимо радимо за своју породицу и себе, али за целу екипу и Србију.

Јован Милошевић је на континенталној смотри у Израелу  показао да израста у врхунског голгетера. На све четири утакмице нападач наше репрезентације постигао је по гол, име је уписао у листу стрелаца, Шљивић је уверен да ће и данас.

– Знам да ће Милошевић постићи гол и радујем се том тренутку – у даху је закључио запажени везиста.

Матеја Бубањ, нападач иза којег су такође запажене игре на ЕП каже да му је и те како познато да у очима других нису били тим који може да догура овако далеко:

– Од старта Европског првенства нисмо били фаворити у очима других, али смо веровали да можемо много да постигнемо и то смо доказали, а верујем да ћемо поново. Наш главни адут за успех је тимска игра, верујем да ћемо као и до сада бити на нивоу.

Орлићи имају прегршт разлога да буду оптимисти уочи двобоја у којем је улог учешће у финалу.

– Невероватан је осећај пласирати се у полуфинале, али  желимо више. Имамо висока очекивања, све ћемо подредити победи. Наравно да нас видим у финалу, заслужили смо и у овом тренутку једина ствар која ме занима је како да помогнем саиграчима да дођемо до њега – јасан је Матеја Бубањ

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 29. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!