МИЛОШЕВИЋ ПОСЛЕ ДЕБИЈА У БУНДЕСЛИГИ ГОВОРИО ЗА МОЦАРТ СПОРТ

Талентовани нападач је током припремног периода постигао гол Минхену 1860, а како првенство буде одмицало, нада се све већој минутажи

Не тако давно значајне вести стигле су из света српског фудбала. Талентовани Јован Милошевић, који је покорио и У17 шампионат Европе као најбољи стрелац, одлучио је да започне нову фудбалску авантуру у Штутгарту. Војводина је добила значајно обештећење, као и 12 одсто од наредног трансфера 18-годишњег голгетера.

Након фантастичног наступа на Европском првенству за кадете, где је био најбољи стрелац целог турнира, Јован је привукао пажњу многих европских клубова. Пред њим су била врата Бенфике, а и Црвена звезда је исказала интересовање. Међутим, на крају је Милошевић одлучио да каријеру настави у Штутгарту. Остаје жал што није оставио већи траг у дресу Војводине, али је уверен да је Бундеслига право место за даљи развој његових фудбалских вештина.

А, да и Швабе озбиљно рачунају на рођеног Чачанина видело се већ на старту сезоне. Мада се дало наслутити и на основу припремама. Погодио је мрежу Минхена 1860 у припремној мечу, а онда у победи од 5:0 против Бохума уписао и прве такмичарске минуте у првенству Немачке.

“Да, ово је био мој деби у Бундеслиги. Ушао сам у игру у финишу утакмице, а надам се да ће ми и минутажа, како првенство буде одмицало, бити све већа и већа. Можда не у првом делу сезоне, али ћу се трудити и покушати да се наметнем што је могуће пре”, каже Милошевић за Моцарт Спорт.

Kолико сте успели да се адаптирате на нову средину?

“Период адаптације још увек траје. Потребно је време да се овај систем прихвати као начин живота. У Немачкој је фудбал веома популаран и саставни део живљења скоро сваке немачке породице”.

Kакве су амбиције Шваба?

“Па, сви бисмо волели да прођемо што боље. Да остваримо висок пласман и будемо у горњем делу табеле…То су амбиције и жеље, видећемо”.

А, ваше личне жеље?

“Да добијем што више простора и минута за игру. Да се наметнем, наместим нишанске справе и да кроз одређено време добијем важну улогу у екипи”.

Још увек вам је нека врста узора Лионел Меси?

“Да, да. Свима је смешно, али увек је био Меси. Мада нисмо нимало слични, пре свека по физичким предиспозицијама”.

Једна од жеља је и позив селектора за наш “А” тим?

“Тако је. Репрезентација је и мој сан. Срећан сам јер ми је делимично остварен кроз млађе националне селекције. Надам се да ћу једном бранити боје Србије и у А селекцији, наравно, када селектор и тренери процене да је за то дошло време”.

Да се вратимо Бундеслиги. Kо је најпопуларнији фудбалер у Немачкој?

“Тренутно је, чини ми се, Хари Kејн! У мом клубу су негде сви третирани слично, само што публика воли Гирасија, Сосу, Загадуа… Да се не огрешим наша публика воли све играче”.

Ваш наредни ривал је РБ Лајпциг?

“Већ у петак играмо у Лајпцигу. Пред нама је битан и тежак меч. Сматрам да ће утакмица бити јако занимљива и неизвесна”.

Да ли има времена за маркете, ресторане јер нас интересују и цене у Немачкој?

“Јој, за цене не знам баш најбоље… Храна је чини ми се као у Србији, али је све остало прескупо. Тајчи (Тања је Јованова мама, прим. аут.) кука по цео дан јер се све плаћа”, кроз осмех закључује јављање за Моцарт Јован Милошевић.

Аутор: Ђурђе Мечанин

Извор: Моцарт Спорт

ОБЈАВЉЕНО: 22. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!