МИЛОВАНОВИЋ ДЕБИТОВАО ЗА ТСЦ, МОГАО И ДО ГОЛА У ПОРАЗУ СРПСКОГ ВИЦЕШАМПИОНА

Мађарска Кишварда боља у дуелу са тимом из Бачке Тополе – 2:1

/Од дописника Моцарт Спорта из Бачке Тополе/

Завршили су део припрема у Словенији изабраници Жарка Лазетића са два пораза и једном победом. Савладали су Цеље, а изгубили од Штурма и, у данашњој провери, Кишварде – 1:2. 

Готово сви фудбалери су добили шансу, поново је стручни штаб поделио минутажу и ротирао почетни састав. У односу на претходне мечеве, Милан Радин и Аранђел Стојковић су добили прилику од старта, док је неколико играча одиграло свих 90 минута. Кишварда је постигла два поготка, након чега су препустили иницијативу Тополчанима. Није тим из Србије успео да преточи статистику у више од једног поготка, па је доживео нови пораз (2:1).

Утакмица богата приликама и на крају идентичан резултат као у мечу Тополчана са Штурмом. Играо је тим из Бачке Тополе своју игру, у више наврата лепо комбиновао, али и успео да постигне само један погодак. Два пропуста у одбрани и два напада била су довољна Кишварди да савлада другопласирани тим Mozzart Бет Суперлиге. У дуелу два српска стручњака, славио је Милош Крушчић. На терену се коначно нашао и Урош Миловановић, којем је секунд брже реакције фалио да одмах и затресе мрежу.

Посебно узбудљиво било је прво полувреме. Први ја запретио тим из Мађараске, Цамај је са левог бока пронашао Мешановића, чији је шут отишао право у Вељка Илића. На истеку 10. минута игре предност Кишварди донео је Ципетић. Након продора по десној страни, десни бек је пребацио лопту на леву ногу и упутио неодбрањив шут ка мрежи Тополчана. Одмах су са друге стране запретили Стојковић, па Пантовић.

Прелепа акција ТСЦ-а није крунисана голом, успели су кроз средину додавањем из прве да комбинују Радин, Милосављевић и Мирчевски, али је некадашњи фудбалер Вождовца гађао право у голмана Ковача. Ређале су се прилике на обе стране, да дуплирају предност мађарског тима су покушавали Мешановић са дистанце и капитен Лукас. Ђаковац је успео да сам освоји простор по страни, центрира и пронађе Стојковића, али је десни бек главом погодио противничког играча. Након корнера за ТСЦ, Мешановић је нашао Цекуша који је изапао сам пред гол Вељка Илића, али није успео да га савлада.

Агресивније су почели други део игре фудбалери Лазетићевог тима, прву шансу је за вицешампиона Србије имао Ифет Ђаковац. Међутим, лако је поново мађарски тим стигао до шансе којом је дуплирана предност. Цамај је примио пас Мешановића, прошао Ћалушића и лопту пласирао у мрежу. Нису Тополчани одустајали од своје игре и тако су и стигли до поготка. Додавање Стојковића за Ђаковца, који се одлично снашао у казненом простору и смањио предност противника. Поменута два играча су била и најистакнутији појединци у редовима тима из Бачке Тополе. Врло брзо је могао ТСЦ до изједначења, мало после поготка Ђаковца у шанси се нашао Стојковић, шутирао петом али не довољно да се савлада Ковач. Потом се и Стојић нашао у шанси, али уследила је само нова одбрана чувара мреже Кишварде.

Нападали су константно Тополчани, али нису успевали да постигну изједначујући гол. Само пар минута по уласку у игру одличну прилику је имао Урош Миловановић, оклевао је и изборио само корнер за свој тим.

До краја утакмице виђена је офанзива Лазетићевог тима, Ђаковац је могао да буде херој са два поготка, али нова његова шансе је поново отишла у корнер.

 ПРИЈАТЕЉСКИ МЕЧ

КИШВАРДА – ТСЦ 2:1 (1:0)

 /Ципетић 10, Цамај 52 – Ђаковац 60/

Мурска Собота

Стадион Фазанерија

Судија: Славко Немет

КИШВАРДА: Ковач, Јовичић, Етвеш, Цамај, Вида, Лукас, Ципетић, Селеш, Ковачић, Мешановић, Цекуш. Играли су још: Спасић, Илиевски, Керменди, Маковски, Навратил, Алић, Сер

ТСЦ: Илић, Стојковић, Ћалушић, Стојић, Крстић, Петровић, Радин, Ђаковац, Милосављевић, Пантовић, Мирчевски. Играли су још: Шош, Ћирковић, Симић, Кувељић, Миловановић, Цветковић, Антонић, Влалукин

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 13. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!