МИОДРАГ РУДАН АДУТ НАФТАГАСА

ЕЛЕМИРЦИ АНГАЖОВАЛИ ИСКУСНОГ ВЕЗИСТУ

После Данила Јањатовића, из зрењанинског Радничког, српсколигаш из Елемира ангажовао је искусног везисту Миодрага Рудана. Пролећни део бранио је боје Козаре из Градишке, а јесењу сезону играо је у Беранама. Предходних пет провео је у неколико прволигаша из Републике Српске.

Рођен је 1996. године и каријеру је почео да гради кроз селекције некадашњег Баната и није био пунолетан кад је бранио боје прве екипе. Играо је и за српсколигашки Раднички са Бегеја и сигурно ће појачати и подићи конкуренцију у Нафтагасу на виши ниво. 

– Дуго сам био одсутан из банатске равнице и вратио сам се у Зрењанин. Имао сам више понуда и одлучио сам се за Нафтагас. Пратио сам резултате Елемираца последњих година, направили су велики успех и две сезоне су сјајни у српсколигашком друштву. Свиђа ми се атмосфера и чуо сам много лепог за клуб и играчки погон. Са некима сам раније играо и биће ми лако да се адаптирам. Посветићу се максимално да допринесем добрим резултатима – истакао је Рудан.

Потиче из фудбалске породице, отац Ђорђе био је један од асова Пролетера, првотимац ОФК Кикинде, Хајдука са Лиона, а годинама је тренер Црвене звезде из Војвода Степе. Једва чека понедељак и почетак припрема Нафташа.

– Не волим да паузирам и зимске и летње одморе увек сам проводио у тренажном процесу. Кад сам код родитеља у Војвода Степи, радио сам са тренером Миланом Будисављевићем, који је године провео на клупи Баната. У Зрењанину тренирам индивидуално и, углавном, кроз трчање и теретану. Сваки припремни период дочекао сам физички спреман за најтеже напоре од старта тренажног процеса. Тако је и сада.

Познат је по великом радијусу кретања и борбености и увек је међу играчима који највише километара оставе иза себе. На питање шта мисли о новој сезони, кратко је рекао.

– Дуго сам био одсутан из нашег фудбала, али не плашим се изазова. Нафтагас је две године српсколигаш, добро је пласиран, са сјајним појединцима и тимском игром и драго ми је што ћу бити у таквом колективу и верујем да ћемо остварити циљеве –истакао је Миодраг Рудан, новајлија Нафтагаса.

Ц. Б.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 06. 07. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!