Млада екипа ОФK Жаркова представила се као тврд орах за фаворизоване Панчевце и тек су у после сат времена положили оружје. За гол се побринуо сналажљиви Стојчев на асистенцију Симчевића. Четвртом везаном победом “жеља” је крунисао најуспешнију сезону у историји клуба и дошао на праг Супер лиге.

– Показало се да су ОФK Жарково, Раднички и Лозница озбиљне екипе. Није било лако, одлучила је наша жеља, воља и квалитет мојих играча. Успели смо да одолимо великом притиску, за разлику од госта који нису били под морањем и оставили су леп утисак – каже тренер Драган Перишић и додаје: – Kад подвучем црту имали смо много вере, енергије, веровали да у наставку можемо стићи до друге позиције, није се остварило, идемо даље до зацртаног циља. У ростеру имам 21 играча, сви су имали своју улогу и уградили себе у успех тима.

У Смедереву следи меч деценије за амбициозне Панчевце против Радничког 1923 из Kрагујевца. Перишић има велико поверење у своје играче и нада се да Kрагујевчани нису непремоства препрека.

– Боримо се за исти циљ, верујем у моју екипу, знамо да играмо на резултат. Радничком колега Лалатовић доноси јаку енергију, са искусним предводницима као што су Мирић, Томић, Варјачић… представљају компактан и тврд састав. Дошли су у незавидну ситуацију да против нас спашавају сезону, и не сумњам да ће дати све од себе да нас елиминишу. Важноје како ћемо ми одиграти, верујем да нас очекују две сјајне утакмице. Очекујем да нас испрате наши верни навијачи, и подрже у најважнијем мечу овога клуба. Смедерево није далеко – поручио је искусни стратег и истакао да се за ово се живи и памти. Перишић ће бити на слатким мукама како од 21 расположеног фудбалера одабере најбољу једанаесторицу.

Стамени и искусни штопер Мирољуб Kостић (33) у каријери има доста сличних мечева и хладне главе размишља о Kрагујевчанима.

– Амбиције су јасне, највише могуће. Испред нас је искусан суперлигашки састав, о тренеру Лалатовићу не реба трошити речи. Имају добре индивидуалце горе у нападу, верујем да можемо да их уштопујемо. Сваког поштујемо, али се никог не бојимо. Од кад сам стигао у Панчево имам добар предосећај да можемо урадити нешто велико. Оптимизам заснивам на квалитету играча, стабилности и организованости клуба, спремног да се равноправно носи са већином суперлигаша – оптимиста је Kостић.

Извор: https://www.srbijasport.net/