МИРОСЛАВ МАРИЧИЋ ПРЕДСТАВЉАЋЕ ЈЕДНУ ОД УЗДАНИЦА ЕКИПЕ МЛАДОСТИ ГАТ

После победе над Сутјеском из Никшића (1:0) у другој провери, фудбалери Младости ГАТ јуче преподне одрадили су теретану, а после тога им је шеф стручног штаба Бранко Жигић дао слободно поподне.

Боравак на Златибору ближи се крају, остало је још неколико тренинга и генерална проба, коју ће Новосађани да имају сутра у Лучанима, када ће их угостити имењак из те вароши.

У дуелу с Никшићанима, баш као и нешто раније када је ривал „гатоваца“ била екипа Спартака ЖК, игром, сигурношћу и великим радом на терену истицао се Мирослав Маричић. Момак који је овог лета стигао из редова Јавор Матиса, иако има тек 24 године, сакупио је доста суперлигашког стажа и сада жели да крене даље у каријери. Наиме, од првих фудбалских корака, па све до јуче, градио ју је у родној Ивањици и, како сам каже, дошло је време да направи искорак.

– Јесте ми било тешко да напустим град у ком сам рођен и требаће ми мало времена да се навикнем на промену средине – рекао је Маричић. – Олакшава ми тај процес чињеница да је у Младости ГАТ атмосфера на високом нивоу, нови саиграчи су ме лепо прихватили и ускоро ћу се скроз привићи на нови клуб. Знао сам да ће кад-тад да дође тренутак када ћу морати да одем из Ивањице и био сам спреман да направим тај корак, јер желим да направим нешто конкретније у каријери.

Занимљива је била Маричићева одлука да обуче дрес Младости ГАТ, новајлије у најјачем рангу такмичења.

– Када ми је стигао позив из Новог Сада, оценио сам да је то најбоља опција за мене. Иако сам имао понуде од још неких наших клубова, видео сам да се у Младости ГАТ развија добра прича и то ме је определило да прихватим њен позив.

После циклуса тренинга и две одигране утакмице током боравка на Златибору, утисак са стране је да Новосађани, уз формирање екипе, напредују и играчки, односно да им је форма у узлазној линији.

– Из прошле сезоне остало нам је доста играча, а стигле су у међувремену и бројне новајлије, међу којима сам и ја. Још увек се међусобно упознајемо. И тренер Жигић полако слаже одређене слике у жељени мозаик. Одиграли смо дуеле са Суботичанима и Никшићанима и они, наравно, не могу да буду мерило за оцену квалитета екипе и форме, али значе доста на жељеном путу и служе нам као путоказ. Иако резултати у овом периоду на значе нешто посебно, победе су нам важне због укупне атмосфере и да добро уђемо у првенство.

Деби на највећој клупској сцени у нашој земљи, Младост ГАТ имаће 10. јула, у дуелу с Радником у Сурдулици.

– Пред нама је специфична сезона, јер су све екипе имале кратак рок за припреме. Због тога је важно да сутра у Лучанима одиграмо што боље, јер нам је то генерална проба за првенство. У првом колу у Сурдулици чекаће нас тежак посао, јер ко год да дође у госте Раднику, па били то Црвена звезда или Партизан, никада им није лако да остваре циљ. И нас очекује нимало једноставна утакмица, али сам сигуран да можемо да се носимо с домаћином и остваримо резултат који прижељкујемо.

Један од најсигурнијих делова тима тренера Жигића биће средина терена, у којој ће, уз Маричића, бити и искуством богати Новица Максимовић, Бранимир Јочић, Данило Секулић, Срђан Димитров и Зоран Швоња.

– Свакој екипи је важно то када у њој влада здрава конкуренција. Заиста нас има највише у средини и ми смо, на неки начин, ослонац тима. Представљамо везу између напада и одбране, а на сваком од нас је да се избори за место у тиму. Тако се наместило да сам најмлађи у том кругу играча, а они сви иза себе имају много сусрета. Јесте да и ја имам доста искуства, јер играо сам у Суперлиги више година, али су они старији и спреман сам да научим нешто ново од њих – додао је Мирослав Маричић.

Текст и фото: А. Предојевић

Извор: https://www.dnevnik.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 30. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!