МИТРОВЧАНИ ЛАКО СА СОМБОРЦИМА

ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Раднички (СМ) – Раднички 1912 3:1 (1:0)

Стадион ФК Митрос. Гледалаца: 150. Судија: Ранисавић. Стрелци: Грбовић у 31, Ђурић у 51, Ратковић у 64. за Раднички (СМ), Јанчић у 83. за Раднички 1912.

РАДНИЧКИ (СМ): Перић, Гајић, Спасеновић, Ђурић, Ристић, Пантић, Јанковић, Микан, Пиус, Грбовић, Ракић. Играли још: Драгићевић, Илић В., Протић, Садик, Марјановић, Ивић, Петровић, Милинковић, Илић С., Ристовић, Ратковић, Грујић, Ковачевић, Шапоња, Ђукановић.

РАДНИЧКИ 1912: Тојзен, Миличковић, Јелић, Гороњић, Ердељ, Петровић, Стевановић,ј Јованић, Јухик, Богићевић, Антунић. Играли још: Јанчић, Карталија, Ристић, Димковић, Матијевић, Андрић, Жижа, Вујошевић, Глишовић, Ђурђев.
Тренер: Саво Павићевић

Раднички из Сремске Митровице савладао је имењака из Сомбора и остварио другу победу током припрема.
Прво полувреме протекло је у знаку домаћина и од старта преузео је иницијативу. Играло се на половини тима из Сомбора, па је после неколико шанси Митровчана уследио леп продор Пиуса. Ослободио се чувара и центрирао у шеснаестерац где се на месту нашао Грбовић и без муке сместио лопту иза леђа голмана Тојзена.
После примљеног гола као да су се мало пробудили гости, креирали су неколико прилика, најизгледнију имао је Петровић, али сигуран на голу био је Перић. У завршници првог дела, Ракић се нашао у доброј позицији и на асистенцију Јанковић са седам метара шутирао, уз добру реакцију гостујућег чувара мреже.
Наставили су Митровчани са нападима и у другом полувремену, што им се исплатило у 51. минуту. Петровић је извео слободан ударац, а Ђурић сјајно скочио и главом упутио лопту у угао.
До 3:0 Раднички из Сремске Митровице дошао је из пенала, а сигуран је био Андрија Ратковић у 64. минуту.
Једини гол за Раднички 1912 постигао је Јанчић у финишу, најбоље се снашао у гужви испред голмана Драгићевића.

Д Т.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!