МИТРОВЧАНИ ОБЕЛЕЖИЛИ ЈУБИЛЕЈ ЗА ПОШТОВАЊЕ – СТО ГОДИНА РАДНИЧКОГ

СРЕМЦИ ЖЕЉНИ ЕЛИТЕ

Свечаном академијом у Градској кући у Сремској Митровици Раднички је прославио век постојања. Митровачки прволигаш је документарним филмом, доделом плакета пријатељима и људима који су имена уткали у богату историју клуба, као и симболичним дефилеом сто дечака из школе фудбала, обележио јубилеј за понос. Свечаности су присуствовали представници Града Сремска Мтровица на челу са градоначелницом Светланом Миловановић, генерални секретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић, председник Фудбалског савеза Војводине Драган Симовић, делегације клубова из Србије, фудбалски радници, пријатељи Радничког, бивши фудбалери, тренери и бројни други гости.
– Мало је клубова у Србији који имају овако велику традицију, прославити један век велика је ствар не само за Сремску Митровицу и ФК Раднички, него и за српски фудбал. Видео сам пројекат и надам се да ћемо у периоду од три до пет година гледати Раднички на новом стадиону, можда и у Супер лиги Србије. Треба одати признање свима који су учествовали у стварању клуба и допринели великим успесима кроз историју. Сремска Митровица је велики град, регионални центар, овај део Србије заслужује да има прволигаша, а зашто да не и суперлигаша. То зависи од људи из клуба, града, драго ми је да клуб има подршку локалне самоуправе, то је добитна комбинација. Фудбалски савез Србије је ту да подржи добру иницијативу и суфинансира квалитетан пројекат који ће да допринесе да напредује фудбал у овом граду – рекао је Шурбатовић, генерални секретар ФС Србије.


Начелник Градске управе за културу и спорт, Васиљ Шево, честитао је јубилеј Радничком и осврнуо се на период кад је клуб настао и како је одолевао свим турбулентним временима.
– Раднички нису само фудбалери, стручни штаб, већ сви навијачи, породице из Хесне и Сремске Митровице, који су били подршка свих ових година на стадиону и у свакодневном животу. Желим да још један век трају и буду успешни. Драго ми је да су признања добили сви људи који су били у клубу пре много година, па и најмилији у име оних који су преминули. Није мало живети 100 година, Раднички белижи најбоље резултате и надамо се да ћемо у будућности гледати Супер лигу у Сремској Митровици- навео је Шево. Спортски директор прволигаша из града на Сави, Драган Деспотовић, истакао је да је протекли период за Раднички и Сремску Митровицу историјски један од најуспешнијих што се тиче фудбала.                                                               – Надам се да ће сви успеси које смо направили као клуб, организацијски и резултатски, бити настављени у периоду пред нама. Велики подстрек за Раднички је чињеница да има подршку Сремске Митровице, коју репрезентује на прави начин у целој Србији. Наш основни циљ је да уђемо у плеј-оф Прве лиге Србије, позиција на табели нам даје додатни мотив да се максимално ангажујемо на пролеће и да је задржимо, уколико се укаже прилика будемо и боље пласирани. Иако смо на жребу добили великана Црвену звезду, покушаћемо да приредимо публици у Сремској Митровици спектакл као против Партизана, па нека победи бољи – закључио је Деспотовић. Присутнима су се на свечаној академији обратили председник прволигаша из града на Сави Војислав Врањковић, председник Скупштине града Владимир Павловић, први човек Фудбалског савеза Војводине, рођени Митровчанин, Драган Симовић и почасни председник Радничког, Зоран Левајац.

С. Бранежац

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!