МИТРОВЧАНИ У СВЕ БОЉОЈ ФОРМИ

НА ПУТУ ЗА ПЛЕЈ-ОФ

Раднички из Сремске Митровице победом у дуелу са РФК Графичаром наставио је низ од четири утакмице без пораза. Изабранике Дејана Николића, у пролећној сезони, савладали су само Убљани, на отварању другог дела првенства.  Сусрет против „љубичастих“ показао је да су Митровчани у све бољој форми, што је добар знак, обзиром да ће Раднички снаге на терену одмерити са тимовима из врха – ОФК Београдом, Инђијом, Текстилцем и Смедеревом 1924. 

– Задовољан сам игром која нам је донела победу. Добро смо се припремали и били спремни за све што нас је чекало на терену. Радили смо на стварима које су имале за циљ да неутралишемо позитивне ствари ривала, пре свега, брзину. Играчи су заслужили похвале јер су све што смо се договарали пренели на утакмицу. Могли смо сусрет мирније да приведемо крају, али недостајало је и мало среће. Са три бода остали смо у горњем делу табеле и у трци за пласман у плеј-оф, а уколико се укаже шанса за нешто више, сигурно је нећемо пропустити – рекао је Николић. 

Искусни шеф струке нагласио је да се и у Београду поновила ситуација из претходних кола, а то је пад концентрације и нешто лошија игра у другом полувремену. Истакао је да је и поред тога приметна све боља форма играча, што показују и резултати у последњим утакмицама.

На старту пролећног дела имали смо више кризу игре него резултата, али полако се враћамо у добру форму. Имали смо много проблема са повредама и болестима играча, па смо били ослабљени у појединим моментима, али полако један за другим играчи се враћају у тренажни процес и надам се даће већ у наредним данима већина бити у строју. Митровчанима се понавља пад концентрације у другом делу сусрета. 

– То приписујем неискуству и чињеници да појединци нису имали континуитет у играма у клубовима из којих су дошли у Раднички, али исправљамо грешке, радимо вредно и верујем да можемо равноправно да се носимо са тимовима из врха. Боље пласиране екипе можда имају више искуства од нас, али имамо неке друге адуте и покушавамо да парирамо свима, па се надам добрим играма и бодовима – истакао је Николић.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 19. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!