МИТРОВИЋ НА ЛАГАТОРУ

ПОДУНАВАЦ (БЕЛЕГИШ) ОСТАО БЕЗ ПЕРСПЕКТИВНОГ ГОЛМАНА И ШТОПЕРА 

Подунавац је завршио јесењи део првенства Српске лиге Војводина на осмом месту. Екипа тренера Драгана Стевановића забележила је три негативна резултата, један више од боље пласираних ривала, узимајући у обзир колону у којој су записани киксеви.

Мезимац фудбалских занесењака у Белегишу, иначе један од три представника општине Стара Пазова у овој конкуренцији, играће на пролеће без голмана Вука Митровића. Млађани чувар мреже, иначе бонус, наставиће каријеру, по свему судећи, на теренима истог ранга, само у групи „Запад”.

– Вук Митровић је пре доласка у Подунавац био „јединица” Земуна. Бранио је код нас на позајмици из Вождовца, а истекла је завршетком јесењег дела првенства. Враћа се у табор Змајева и, највероватније, његова следећа фудбалска адреса биће Лозница. Рођен је 16. септембра 2005. године, а и од јесени биће у групи бонус фудбалера. Добар утисак оставио је у нашем дресу, примио је само 12 голова, стајао је између статива на свих 15 утакмица у првенству, без минута паузе – каже Драган Стевановић.

Вук Митровић је на осам мечева за бодове био несавладан и то је податак вредан пажње, за дивљење.

– Добио је шансу и оправдао је очекивања, веровао сам у њега, а потајно смо навијали да ће да остане у Подунавцу. Враћа се, ипак, у завичај, нема сумње да ће Лозничани са њим много да добију. Жеља клуба са Лагатора је да се укључи у трку за прво место, иако чачански Борац 1926 и ФАП из Прибоја имају осетну предност, гледајући учинак на табели – каже Драган Стевановић.

Белегишани од седмог кола не знају за пораз, а почетак припрема предвиђен је за 18. јануар.

– У завршним смо преговорима са двојицом голмана, остаће, за сада, 70 одсто играчког кадра из јесењег првенства, освежићемо се осетно да бисмо играли још значајнију улогу. Осим Вука Митровића, остали смо и без искусног штопера Торбице, једини је за сада узео исписницу, јер није био задовољан минутажом. Што се тиче контролних утакмица током зимских припрема, за сада су нам два термина празна и потражићемо противнике. Договорили смо шест пријатељских мечева, први З. фебруара против Радничког из Нове Пазове, седам дана касније играћемо са сурчинским Јединством, а 14. фебруара са ГСП Полет Дорћолом, као и током лета. Предстоје нам још дуели са Слободом (Доњи Товарник) и Динамом 1945 из Панчева, док је генерална проба предвиђена у сурету са новопазовачким Јединством – рекао је Драган Стевановић.

Д. Јовановић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 10. 01. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!