МИТУЉИКИЋ И БАБИЋ ДОБИЛИ ДОЗВОЛУ ЗВЕЗДЕ ДА ЗАИГРАЈУ СУТРА НА МАРАКАНИ

Играчи на позајмици из редова српског шампиона могу на мегдан матичном клубу, али је Младост озбиљно ослабљена с обзиром да Лалатовић не може да рачуна на капитена Максимовића и искусног дефанзивца Вујадиновића

Двонедељну репрезентативну паузу екипа новосадске Младости искористила је да се што боље припреми за финалне битке, у којима јој предстоји грчевита борба за опстанак. Поразом у последњем колу од крагујевачког Радничка 1923 (1:2) на „Карађорђу“, Новосађани су преузели „фењер“ од сурдуличког Радника, па тако у оквиру 28. кола Moцарт Бет Суперлиге на стадиону Рајко Митић предстоји судар последњепласираног тима са лидером на табели Црвеном звездом.

Гатовци у овај сусрет улазе са одређеним кадровским проблемима, али без обзира на све околности, у табору новајлија тиња нада да се из сусрета са актуелним шампионом могу вратити непоражени у Нови Сад (субота, 18.00, ТВ Арена Премиум 1).

„Сувишно је причати о томе каква нас утакмица очекује. Наравно, Звезда је велики фаворит у овом мечу, али даћемо све од себе да остваримо позитиван резултат. Пред нама је недељни циклус од три утакмице, које ће доста тога одлучивати, а нама је свака наредна као финале. Тако ћемо приступати сваком мечу. Момци који буду конкурисали за тим даће свој максимум како бисмо стигли до позитивног резултата“, рекао је Милан Вјештица, помоћни тренер Младости ГАТ, на конференцији за медије.

Поменуту паузу стручни штаб Младости искористио је да првенствено поради на тактици.

„Највише смо радили на неким тактичким финесама. Такође, посебно првих пар дана подигли смо физичку спрему, али смо се углавном фокусирали на нека тактичка померања“, истакао је Вјештица.

Новосађани су у претходном периоду имали проблеме са стомачним вирусом, па стога неће бити у комплетном саставу у судару са шампионом.

„Не можемо да рачунамо на Новицу Максимовића и Николу Вујадиновића. Срђан Грабеж је дуже време већ ван строја, а после болести су се у тим вратили Кристијан дал Бело и Немања Милић. Такође, Црвена звезда нам је изашла у сусрет, па ћемо моћи да рачунамо на позајмљене играче из њиховог табора Илију Бабића и Јована Митуљикића, с тим што је и он под упитником, јер је имао одређене проблеме док је био са репрезентацијом. Данас ћемо после тренинга знати дефинитивно да ли ће се наћи у конкуренцији за тим“, закључио је Милан Вјештица, један од помоћника шефа стручног штаба Младости ГАТ Ненада Лалатовића.

АЛЕКСАНДАР МИЛОШЕВИЋ

Јован Митуљикић ©MN Press

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 31. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!