МЛАДИ ТАЛАС ЗА ПЛЕЈ-ОФ

До великих промене у играчком кадру дошло је у Радничком из Сремске Митровице. Екипа из града на Сави знатно је подмлађена, а да ли ће се тај ризик показати као добар потез, видеће се, како каже Дарко Тешовић, шеф стручног штаба, већ у првих неколико кола.

Оцењујући припремни период, истакнути стручњак каже да је задовољан селекцијом фудбалера, игром на пријатељским утакмицама, као и залагањем на тренинзима, уз нагласак да верује у тим.

– У протеклих неколико недеља сложиле су се неке коцкице и драго ми је што сам са члановима управе на истој таласној дужини, што говоримо истим фудбалским језиком, тако да су прњхватили моју визију како екипа треба да игра и изгледа, дали ми ветар у леђа. То подразумева и одређену дозу ризика, али као тренер то преузимам на себе. Верујем да ће се, на дуже стазе, потез да подмладимо екипу вишеструко исплатити – каже Дарко Тешовић.

У Раднички су стигли млади и перспективни фудбалери и тек треба да покажу знање, умеће и таленат.

– Уз неколицину стријих као што су Ивић, Протић и Остојић мислим да ће да напредују. Не оскудевамо са играчима, на време смо почели селекцију и нашли замене за момке који су нас напустили током лета. Прикључили смо и неколицину из нашег омладинског погона и имаће улогу у екипи.

Тешовић је истакао да очекује осцилације у игри, уз напомену да то не би требало да буде забрињавајуће.

– Верујем да смо направили добру екипу и надам да неће бити великих осцилација у игри, а самим тим ни у резултатима. Неминовно је да ће бити разних момената, али до сада виђено показује да бисмо уз одређене корекције могли да будемо озбиљан противник свим екипама у лиги. Битно је да играчи на тренинге долазе растерећени, да не осећају притисак, нелагоду, стегу било које врсте, јер фудбал је игра и треба да им доноси задовољство а онда ће то да се пренесе и на утакмице. Бољи резултати донеће и успешније финансијско стање и све што иде даље уз то.

Раднички је одиграо више пријатељских утакмица.

– У првом делу припрема одиграли смо четири са суперлигашким екипама и тај потез повукли смо смислено. Нисам од тренера који говоре да резултати пријатељских сусрета нису битни, јер се све гледа, прати, мери до краја припрема. У дуелу са Радником били смо пред победом и Сурдуличани су изједначили у финишу – 1:1. Уследио је одмеравање снага са Железничаром и у доброј утакмици успели смо да надокнадимо резултатски заостатак и од 1:3 стигли смо до 3:3. Лепу проверу имали смо и са Спартаком и у најмању руку били смо равноправни. У Суботици смо изгубили (1:2), али о победнику нијансе су одлучиле. Утакмицу са ТСЦ-ом волим да спомињем, али не и да потенцирам на резултату, отворила нам је многе видике и ту смо показали да имамо озбиљан потенцијал. У Бачкој Тополи сјајни су услови, атмосфера добра и остало је само да играмо фудбал, што смо и учинили, искористили смо шансе и заслужено победили (2:0).

Тешовић је нагласио да су извучене поуке из утакмица са Текстилцем, Лозницом, Подунавцем.

 – Задовољан сам, оно што смо уочили као неке пропусте у игри и недостатке покушаћемо да отклонимо или сведемо на најмању меру. Циљ је јасан, да будемо међу осам најбољих екипа, знамо шта хоћемо и даћемо све да испунимо. Тај циљ ипак не може да се испуни за три, пет или десет кола, у априлу ће слика бити мало јаснија, а до тада водићемо борбу за сваки бод, гол, корнер и лопту – јасан је Дарко Тешовић.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 02. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!