МЛАДОСТ ГАТ – ЈАВОР 2:3

Иако су се надали и веровали да ће пролеће да отворе победом у дербију зачеља, Новосађани су доживели тежак пораз од Јавор Матиса и још више умањили шансе за опстанак у елити.

На крилима сјајне партије Јамајчанина Нормана Кемпбела, гости су пронашли пут до злата вредне победе, остављајући домаћину велику тугу и бригу.

Први су озбиљније запретили гости из Ивањице у 10. минуту, али је снажни Француз Дукуре слабо шутирао из добре ситуације, па реалне опасности по гол Новосађана није било. Одговорио је домаћин у 16. минуту, када је Арсић прихватио лопту у казненом простору и покушао да прође поред Обрадовића, који је интервенисао руком. Судија Трифковић био је у непосредној близини и одмах показао на белу тачку. Сигурни реализатор најстроже казне био је капитен Новосађана Новица Максимовић и Младост ГАТ је повела.

Много агилније заиграо је тим тренера Младена Додића и захваљујући томе стигао до изједначења у 28. минуту. Иако је у том тренутку имао играча мање на терену због повреде Копитовића, по десној страни прошао је Гојковић, упутио оштру лопту пред гол Новосађана, а она је погодила Гигића и завршила у мрежи иза леђа голмана Милојевића. Шест минута касније, одлични Кемпбел примио је лопту на левој страни напада гостију, преварио чувара и донео потпуни преокрет, Јавор Матис је повео с 2:1, што је био и резултат на полувремену.

И наставак је почео приликом коју су имали гости преко Гигића, али је чувар мреже Новосађана био опрезан. Нису успевали домаћи играчи да наметну стил игре који би им одговарао, а дисциплиновани Ивањичани су то користили и у контрама претили. Посебно опасан био је Јамајчанин Кемпбел, који је у 56. поново затресао мрежу, али је тај погодак поништен на интервенцију из ВАР собе.

У 64. минуту одличну шансу имао је Бразилац у редовима Младости ГАТ, али је голман Манојловић одлично интревенисао. Кренули су домаћи играчи свим силама по изједначење, али су тешко улазили у прилике. Ипак, у 74. минуту поново је Дал Бело имао колосалну шансу, али је погодио само спољњи део мреже, уз претходно сјајну одбрану голмана екипе из Ивањице.

Казна је убрзо уследила, када је Лука Ратковић одличним скоком и трзајем главом сместио лопту у гол, доносећи Јавор Матису капиталну предност од 3:1. Четири минута касније, шутирао је Марковић, лопта је погодила Јована Митуљикића и завршила у мрежо тима из Ивањице, чиме је сусрет додатно добио на неизвесности. Ипак, до краја промене резултата више није било.

Младост ГАТ – Јавор Матис 2:3 (1:2)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 300, судија: Дејан Трифковић (Београд). Стрелци: Максимовић у 16, Митулљикић у 82. за Младост ГАТ, а Гигић у 28. и Кемпбел у 34. и Ратковић у 78. минуту за Јавор Матис. Жути картони: Гигић (Јавор Матис).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић 6,5, Јанковић 5, Танасијевић 5 (Марковић 5,5), Ћосић 5, Илић 5, Максимовић 6, Денић 5, Дал Бело 5 (Видаков -), Арсић 5 (Гал), Бабић 5 (Митуљикић 6), Милић 5,5.

ЈАВОР МАТИС: Манојловић 6,5, Обрадовић 6, Гојковић 6,5, Милошевић 6, Долмагић 6 (Ратковић 6,5), Копитовић – (Адамовић 6), Милетић 6,5, Гигић 7 (Танко -), Дукуре 6, Тојчић 6, Кемпбел 8.

А. Предојевић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!