МЛАДОСТ ГАТ: ЈОШ ЈЕ ДОСТА БОДОВА У ИГРИ

Иако су, без сумње, желели да победом над Јавор Матисом крену у борбу за опстанак у Суперлиги, фудбалери Младости ГАТ доживели су непријатан пораз и ново разочарање.

Ивањичани су, када се подвуче црта, заслужили велику радост, јер су успели у три наврата да пронађу пут лопти до мреже Новосађана, док се домаћин заиста трудио, али се видело да његова екипа још увек није она права. Очигледно, промене у тиму које су се догодиле ове зиме, биле су јаче од жеље и, ионако тешка ситуација по њих, сада је постала још тежа.

Без суспендованог тренера Љубомира Ристовског на клупи, „гатовци“ су доста грешили, посебно у првом делу игре, остављајући расположеном Норману Кемпбелу пуно простора, а он је то умео да користи. Брзоноги фудбалер био је нерешива енигма за одбрану домаћина и, кад год би добио лопту, постајао је велика опасност за њу. У другом делу се сјајним одбранама истицао голман Манојловић и управо тај двојац најзаслужнији је за славље тима из Ивањице.

– Иза нас је остала узбудљива утакмица између два ривала који су желели да победе – рекао је тренер Јавор Матиса Младен Додић. – Чини ми се да смо заслужено победили, јер смо успели да постигнемо три гола и поред неких пропуштених стопостотних прилика. Контролисали смо већи део сусрета, а проблем нам се појављивао код слабог избацивања лопте из нашег шеснаестерца. На сву срећу, а због тога је и доведен, имали смо на голу расположеног Манојловића, који је доста тога спасио, уливајући саиграчима додатно самопоуздање. По мени, он је био и најбољи појединац на терену.

Помоћни тренер Новосађана Срђан Траиловић честитао је гостима на победи, а онда се осврнуо на сам сусрет.

– Ивањичани су искусан суперлигаш и знају како се играју овакве утакмице –надовезао се Траиловић. – Младост ГАТ је млад клуб у развоју, још увек учимо и из овог сусрета извући ћемо поуке. Утакмица је била права такмичарска, с великом борбом за сваку лопту, нажалост преломила се на страну Јавор Матиса. Преломни тренутак сигурно је био детаљ из првог полувремена при резултату 1:1, када Арсић није реализовао шансу с практично метра од гол линије. Битан моменат био је и аутогол Јанковића и, уместо да водимо, ушли смо у резултатски дефицит од 2:1. Покушали смо у наставку да будемо доста офанзивнији, начинили смо и неке измене, што је отворило простор ривалу за контре. Завршило се онако како се завршило. Идемо даље, још је доста бодова у игри, а ми још склапамо екипу. Мало је касно за то, али су нам се неки играчи тек прикључили и надамо се да ће то ускоро да изгледа много боље. 

А. Предојевић

Фото: Дневник/Ф. Бакић/ Арсићева прилика остала неискоришћена

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!