МЛАДОСТ ГАТ НА НАЈТЕЖЕМ ГОСТОВАЊУ

Ако би неки намерник погледао на стање на табели у прволигашкој фудбалској конкуренцији у нашој земљи, брзо(плето) би могао да изведе закључак како ће, последњепласирана екипа Младости ГАТ да упише још један, већ седми пораз.

Домаћин Новосађанима је лидер на табели, тим ОФК Београда, који иза себе има скор од девет победа, два ремија и без пораза је, што је свакако аргумент који је тешко игнорисати. Ипак, „гатовци“ још нису осетили сласт победе, изборили су само пет нерешених исхода у 11 одиграних утакмица и тешко је поверовати у то да против „романтичара“ могу да се надају преокрету укупне ситуације у којој су се нашли.

Како увек мора да постоји неко „али“, тако је и овог пута, јер Младост ГАТ има, барем на папиру, респектабилну екипу, у којој је више афирмисаних суперлигашких фудбалера.

На то је указао и тренер ове екипе Бранко Жигић.

– Утакмица с Београђанима долази нам у веома незгодном тренутку, јер имамо пуно кадровских проблема – рекао је Жигић. – Још увек не знамо с којим тимом ћемо да истрчимо на терен на Омладинском стадиону на Карабурми, али то никако не значи да се унапред предајемо. Имамо доста квалитетних играча на располагању и потрудићемо се да се пред лидером испрсимо.

Тим из Српске Атине добро је тренирао током протеклих неколико дана, а могао је да се стекне утисак како су играчи решени да пруже све од себе.

– Никад се не зна. Можда баш у суботу, упркос свему, прекинемо лош низ резултата и овај сусрет буде наша прекретница у сезони. Било би сјајно уколико бисмо, управо на овако тешком гостовању, напокон уписали победу и домаћину нанели први пораз. Не претимо, то је наша жеља, а видећемо током саме утакмице колико је она реална – додао је Бранко Жигић.

А. Предојевић

Фото: ФК Младост ГАТ

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 20. 10. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!