„Остали смо без два решења на боку. Мало смо ту дефицитарни и пробаћемо да то компензујемо на неки други начин“, каже тренер Новог Пазара.

После четири узастопне победе фудбалере Новог Пазара у осмом колу Моцарт Бет Суперлиге у Новом Саду очекује гостовање Младости ГАТ-у (петак, 18.00). Иако је елитни новајлија у серији од четири пораза, Владимир Гаћиновић поштује састав који са клупе предводи Александар Линта. Пазарци су са 12 бодова међу тимовима рангираним између трећег и петог места на табели, док је новајлија у елити из Новог Сада на 14. позицији и има четири бода.

Стратаг Пазараца Владимир Гаћиновић посегао је за старом мудросћу да је увек најтежа прва наредна утакмица. Тренер који је за релативно кратко време стекао бројне симпатије крај Јошанице очекује да његови изабраници наставе са добрим играма и резулатима.

„Чињеница је да нас противници не гледају истим очима као пре месец дана. Изузетно добро познајем искусну екипу Младости ГАТ-а. Сјајно су играли против Партизана, а оно што им се десило против ТСЦ-а, где нису билу у доброј форми, више је последица умора од Партизана. Очекујем изузетан меч. Надам се да ћемо да будемо у нашем ритму и нашој форми, у нашем добром и препознатљивом штимунгу, што би требало да нам донесе успех и повољан резултат“, каже Гаћиновић.

Kао и против Напретка, због незалечене повреде колена изостаће Мустафа Мујезиновић, а Плави на тој офанзивној левој страни више немају ни Зорана Даноског, који је отишао у Радник из Сурдулице. Сви остали Гаћиновићеви пулени здрави су и спремни за историјски, први званични сусрет Младости ГАТ-а и Новог Пазара.

„Остали смо без два решења на боку. Мало смо ту дефицитарни и пробаћемо да то компензујемо на неки други начин. Наравно, ако буде требало, а вероватно ће требати. Већ имамо неке идеје, али видећемо шта утакмица доноси. Увек донесе неке непредвиђене ствари, па обично посегнете за нечим што нисте планирали. Имамо неки свој план и гледаћемо да га се држимо. Увек правимо план А и план Б и план Ц, што су мање битне ствари. Битније је да ми изађемо како треба“, верује Гаћиновић да његови момци држе кључеве предстојећег дуела у својим рукама.

Један од пазарских адута у Новом Саду биће и Андрија Мајдевац. Док је играо фудбал на Малти и Kипру, Младост ГАТ је напредовала корацима од седам миља и стигла до елите. Гости ће бити ближи циљу ако 25-годишњи Kрушевљанин погоди циљ и треци пут заредом. Све учинковитији нападач предвиђа физички захтеван меч.

„Било би лепо да наставим серију. Чека нас још једна тешка утакмица. Биће борба, следи пуно трчања. Најбитнија је добра игра и победа, а видећемо ко ће да буде стрелац за победу. Имамо наш план, знамо шта хоћемо. Идемо да дамо све од себе, као што се увек и трудимо“, говори Мајдевац.

С њим у тиму, Пазарци су на свакој утакмици тресли противничке мреже.

„За сад све лепо иде. Ствари функционишу. Морамо да дајемо још више да бисмо наставили са успесима. Вероватно ће и ривали сад боље да нас чувају и да нас више скаутирају, али биће све добро“, убеђен је Андрија Мајдевац.

Фото: МН Прес

Аутор: Миљан Минић

Извор: https://www.mozzartsport.com/