МЛАДОСТ ГАТ ОСТАЛА НЕДОРЕЧЕНА НА ПРЕМИЈЕРИ У НОВОМ САДУ

Резултатски посматрано, неће по лепом памтити новосадску премијеру у Суперлиги фудбалери Младости ГАТ.

Доживели су убедљив пораз (0:4) момци са саме границе између Сателита и Новог насеља од Војводине, али, искрено, такав епилог био је, после свега што је виђено на травњаку „Карађорђа“, сасвим логичан. „Стара дама“ је, посебно у других 45 минута сусрета, деловала моћно, разиграно и расположено, а стекао се утисак да се млађи члан елите из Српске Атине није најбоље снашао у лепој атмосфери коју је створило око 5.500 гладалаца на трибинама.

Немају, међутим, ученици тренера Бранка Жигића ни времена, ни простора да претерано тугују, јер првенство се наставља већ следећег викенда и морају да се окрену ономе што долази.

– Надали смо се и обећавали много, а у дербију смо јако мало тога урадили – искрен је био Жигић. – Веровали смо да можемо да поновимо добре ствари из победе над Радником у Сурдулици, али у томе нисмо имали успеха. Наравно, то није зависило само од нас, питао се и сјајни противник. Искрено, прижељкивали смо позитиван резултат у, за нас, историјској утакмици, али се показало то да смо неколико степеница иза у односу на најбољи клуб у Војводини. Честитам колеги Милану Раставцу на одличној игри његове екипе и убедљивој победи.


Циљ се не мења

Младост ГАТ за основни циљ има опастанак у Суперлиги и Жигић је рекао да од њега никако неће да одустане.

– Нисмо узлетели после победе над Радником, а никако не смемо сада ни да паднемо. Наш циљ се не мења и урадићемо све што је до нас да сачувамо место у елитном друштву. Зато морамо што пре да се окренемо ономе што нас очекује, али и да исправимо грешке које смо против Војводине показали – јасан је био тренер „гатоваца“.


Шеф струке Младости ГАТ покушао је у наставку нешто да промени у игри своје екипе, али није успео да заустави кола која су нашла на озбиљној низбрдици. Објективно је анализирао утакмицу на „Карађорђу“.

– Примили смо голове у незгодним тренуцима, баш при крају првог, а онда и на почетку другог полувремена и показало се да немамо капацитет да преболимо тај шок и вратимо се у сусрет. Гол Барајеа, којим је ривал повео с 2:0, био је право мало ремек-дело. Уз то, виделе су се тада наше слабости и то је оно што ми је засметало. Поготке смо примали после наших грешака и зато је коначни резултат био превисок. Остаје нам да упорно радимо, настојимо да пропусте исправимо и покажемо много више у утакмицама које нам следе.

Тренер „гатоваца“ изразио је и задовољство због одличне атмосфере која је владала на стадиону.

– Заиста је било лепо играти пред оволиким бројем гледалаца. Жао ми је што не можемо, када смо домаћини, да наступамо на ГАТ арени, где је наш тим имао увек велику посету и подршку 1.500 до 2.000 људи. Није то тражење никаквог алибија, већ је чињеница. С друге стране, очигледно је да колега Раставац ради добар посао и да се његов тим налази на путу повратка у сам врх српског фудбала– поручио је Бранко Жигић. 

Фото: Дневник/ Филип Бакић

А. Предојевић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 19. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!