МЛАДОСТ ГАТ – РАДНИЧКИ 1923 1:2

Нови деби пред гледаоцима на новосадском „Карађорђу“, Ненад Лалатовић није успео да крунише толико жељеном победом.

Бољи од његове Младости ГАТ били су фудбалери Радничког 1923, који су још једном доказали квалитет и заслужено однели сва три бода.

У 8.. минуту прво узбуђење уследило је након интервенције из ВАР собе после једног дуела пред голом домаћина. Пуна три минута потрајала је пауза, на крају је и судија Трифковић отишао да погледа спорни детаљ, али је донео одлуку да се сусрет настави. Минут касније компликовао је голман Младости ГАТ Кнежевић и умало није изгубио лопту у једној не баш опасној ситуацији.

Новосађани су у дуел ушли с двојицом нападача, што је гледаоце јасно упућивало на закључак да Ненад Лалатовић жели да његов тим буде офанзивнији и опаснији по гол ривала. Утисак је, ипак, да ја и само сазнање да је Радник савладао Партизан у Београду, представљало додатни, ионако присутни велики притисак на домаћи састав. „Гатовци“ су доста тешко успевали да повежу неколико додавања, па је и њихова игра била прилично неповезана и бескрвна.

Крагујевчани су инсистирали на снажној одбрани, уз намеру да у евентуалној транзицији запрете голу Лалатовићеве екипе. У томе су успели у 30 минуту, када је Стефан Чоловић прошао по левој страни, „заломио“ Јанковића и убацио лопту у петерац, а тамо је на правом месту био Лука Зорић и затресао мрежу немаћног Кнежевића – 0:1. На жалост малобројних гледалаца, изостале су прилике пред голом Младеновића, па је Раднички 1923 на одмор отишао с минималном предношћу.

Три измене направио је Ненад Лалатовић у полувремену и игра је добила на занимљивости и много већој борби. Већ у 50. минуту Младост ГАТ је стигла до изједначења Чак пет корнера заредом извео је домаћи тим, а онда је у казненом простору Ивановић повукао Немању Милића и судија Трифковић није имао дилему – показао је на белу тачку. Сигуран реализатор најстроже казне био је Новица Максимовић, који је улио наду свом тиму да може да стигне до преокрета.

С таквим развојем ситуације нису се слагали Крагујевчани, који су у 62. минуту искористили неколико почетничких грешака у одбрани новосадске екипе, после којих је Милуновић сјајно упослио Видосављавића, а овај је поново довео госте у вођство. Отворио се сусрет, ређале су акције на обе стране, па је нешто касније лепу прилику имао Максимовић, који је, међутим, шутирао високо преко гола.

Покушавали су „гатовци“ да поново изједначе, улагали велике напоре, али промене резултата није било и сада се Новосађани налазе на зачељу табеле с веома малим, готово никаквим изгледима да се спасу од испадања из елите.

Младост ГАТ – Раднички 1923 1:2 (0:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 500, судија: Дејан Трифковић (Београд). Стрелци: Максимовић (из пенала) у 50, а Зорић у 30. и Видосављевић у 62. минуту за Раднички 1923. Жути картони: Гал (Младост ГАТ), а Ивановић, Чинеду, Младеновић (Раднички 1923).

МЛАДОСТ ГАТ: Кнежевић 6, Јанковић 5,5, Хакман 6, Вујадиновић 6, Ћосић 5,5 (Илић 6), Максимовић 6,5, Денић 6 (Марковић -), Бабић 5,5 (Митуљикић 6), Милић 6, Дал Бело 5,5 (Арсић -), Видаков 5,5 (Гал 6).

РАДНИЧКИ 1923: Младеновић 6,5, Поњевић 6,5, Ивановић 6, Митровић 7 (Томовић 6,5), Пецељ 7, М. Видовић 6,5, Зорић 7, Чоловић 7 (Влајковић), Видослављевић 7 (У. Видовић), Милуновић 7,5 (Чинеду), Ђурић 6,5.

А. Предојевић

Фото: Дневник/Ф. Бакић

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 03. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!