МЛАДОСТ ЛУЧАНИ – ТСЦ 1:1

Јанко Тумбасевић у надокнади за бод Младости

Стадион у Лучанима можда естетски није у рангу познатијих клубова, али је за фаворите гробље! Није на њему славила Војводина, није ни амбициозни Нови Пазар, а није ни вицепрвак државе. Иако је малтене урачунао три бода и деловало је да неће испустити позицију на врху табеле, ТСЦ је доживео судбину тимова који су дошли са огромним плановима у Драгачево, а вратили се покуњени. Све зато што је Младост показала још једном да никад не одустаје, па је изједначењем у надокнади „позвала“ Партизан да преузме врх.

На њему ће после завршног меча суботњег програма десетог кола Moцарт Бет Суперлиге преноћити тим Жарка Лазетића, али ако Партизан у недељу у Крушевцу савлада Напредак црно-бели тим би постао лидер – 1:1.

Овакав исход последица је утиска да је Младост „репризирала“ меч под Багдалом кад је дуго била у подређеном положају, а онда поготком Александра Варјачића славила, да би се десни бек на овом мечу појавио у улози асистента, набацио лопту из корнера у другом минуту надокнаде, а времешни Јанко Тумбасевић као да има федере уместо крампона, одразио се изнад одбране гостију и погодио изједначење. Чак је агилни Варјаћић, један од најбољих бекова такмичења, могао у преосталом времену да креира преокрет, али је и овако Младост задовољнија. На крају крајева, сад се већ може констатовати да је вођена тренерском руком Игора Савића најпријатније изненађење сезоне, поравната са Чукаричким и можда би могла да размишља о Европи.

Тешко да је (само) о њој мислио ТСЦ, иако га после овог меча чека дуел са Олимпијакосом, међутим, прерано је помислио да је завршио посао, иако је организационо и стилски оставио бољи утисак 92 минута. Само што тад није био крај. Да јесте, у јунака меча био израстао Милош Пантовић, офанзивац на чијем доласку је Лазетић инситирао између два првенства, на чија плећа се срушила лавина критика због промашене шансе против Браге у Португалу, али који је после тога наговестио да постаје један од ослонаца екипе. Способан је Пантовић да запрети на различлите начине, те иако је његов основни квалитет игра на трави, у 28. минуту је сачекао центаршут најбољег играча лиге прошле сезоне, Саше Јовановића, демонстрирао висину у скоку, савладао Сашу Стаменковића и донео ТСЦ-у предност. После ватрометног ремија у Бачкој Тополи са Партизаном на премијери шампионата, овај тим је био близу да наређао седам победа и сигурно остане на врху табеле, али после капитулације Николе Симића на страни то је неизвесно.

Пантовић јесте наговестио славље, ТСЦ демонстрирао чврстину на средини терена захваљујући ролама Милана Радина и Ифета Ђаковца, претио преко расположеног Саше Јовановића, оплеменио игру утицајем Петра Станића и углавном изгледао стабилно. Не и да одбрани тај прекид пред крај.

У ситуацијама кад би изгубио лопту или би се за њу изборили прекаљени фудбалери Игора Савића, Младости би претила. Махом из контранапада, покушавајући да користи брзинске способности Силеуа и Фрајдеја, било је детаља кад је талентовани Марко Величковић могао да направи вишак или запрете „старе кајле“ попут Јанка Тумбасевића, али домаћин није био у стању дуго да створи шансу из категорије сјајних. Све до завршнице.

Изједначење је „најавио“ покушајем главом Александар ВарјачићСавић је увођењем младог Уроша Сремчевића решио заоштри напад, а тај позив фудбалерима да крену напред исплатио се у надоканди преко Тумбасевића.

MOЦАРТБЕТ СУПЕРЛИГА, ДЕСЕТО КОЛО

МЛАДОСТ ЛУЧАНИ – ТСЦ 1:1 (0:1)

/Тумбасевић 90+2 – Пантовић 28/

Лучани

Гледалаца: око 1.000

Судија: Иван Стаменковић

Жути картони: Томић, Ћирковић (Младост), Ћирковић (ТСЦ)

Младост Лучани (5-3-2): Стаменковић 7 – Варјачић 7, Ћирковић 6, Милошевић 6,5, Јоксимовић 6, Лековић 6 (од 70. Удовичић 6,5) – Томић 6,5, Тумбасевић 7, Величковић 6,5 (од 90+4. Ф. Жунић – ) – Силуе 6, Фрајдеј 5,5 (од 70. Сремчевић -).

ТСЦ (4-3-3): Симић 6,5 – Цветковић 6,5, Антонић 6, Стојић 5,5, Ћалушић 6, Петровић 6 – Ђаковац 6,5, Радин 6,5 (од 85. Кувељић -), Јовановић 6, Станић 6,5 (од 68. Ћирковић 6,5) – Пантовић 7.

Играч утакмице: Јанко Тумбасевић (Младост) 7.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 30. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!